Julstök – Hur gör man ost?

Osten har en given plats i kylskåpet hos många hushåll i Sverige. Vi har ost på mackan, som smaksättning i maten, på pizzan, mellan hamburgerbröden och på dessertbordet. Och julbordet är ju inte komplett utan julosten med det härliga, röda vaxöverdraget – eller hur? Att göra ost är en gammal metod för att ta tillvara mjölk som blev över. Men hur gör man ost och kan man göra egen ost hemma?

Läs mer

Julklappsinslagning – 6 sätt att slå in dina julklappar

Tänk dig att du har köpt en jättefin, genomtänkt och påkostad julklapp till någon du tycker om och knappt kan bärga dig tills du får lämna över den! Men när du kommer hem visar det sig att du bara har rester kvar av förra årets skrynkliga presentpapper, med renar på. Även om det är insidan som räknas kan det ju kännas kul att ge bort en julklapp som är riktigt fin även på utsidan, eller hur? Här ger vi dig några tips på hur du kan uppgradera dina paketinslagnings-skills!

Läs mer

Tips på julklappar till julklappsleken

Är du också trött på julklappshetsen? Om både hela familjen, tjocka släkten och fasters ingifta bonusbror ska få en klapp räcker varken pengarna eller orken till. Kicka tomten, skippa klapparna och anordna ett (eller flera!) julklappsspel på julafton istället. Fördelarna är många: alla kan vara med, alla får en julklapp (för samma peng), ni slipper lägga en förmögenhet och dessutom är det ett riktigt roligt sällskapsspel att spela tillsammans!

Här kan du läsa våra tips på julklappsspel med tillhörande regler.

Läs mer

Fantastiska upplevelser att lägga till på din bucketlist

Har du inte skrivit någon bucketlist ännu? Du vet, en lista på saker att genomföra, mål att uppnå eller upplevelser du vill vara med om inom en viss tidsperiod. Tidsfristen kan till exempel vara innan du fyller jämt, innan du skaffar barn eller när som helst, bara i god tid innan det är dags att lämna jordelivet. Om du ännu inte har en lista på saker du vill uppleva är det hög tid att sätta igång! Vad väntar du på?

Har du skrivit din bucketlist?

Läs mer

Tips och idéer för en lyckad babyshower

Babyshower är en amerikansk tradition som tagit sig till Sverige – och det med storm! Kan du knappt bärga dig inför din väns första bebis? Kanske är du själv en blivande moster, faster eller kanske gudmor? Då är det dags att börja planera en riktigt fin babyshower för din vän! Idag finns ett stort kalasutbud av dekorationer, ballonger och annat pyssel som kan göra er babyshower till någon utöver det vanliga. Välj själv hur extravagant ni vill hålla det, men se till att inte glömma blöjtårtan!

Läs mer