Företagsaktiviteter: Fem tips på teambuilding-övningar (som alla gillar)

Har du fått äran att anordna företagets årliga företagsaktivitet? Att ha kul med sina kollegor på jobbet är en viktig trivselfaktor för de flesta som är i arbetslivet. Trots allt spenderar de flesta mer tid på arbetet än vad de gör hemma! En företagsaktivitet, konferens eller kick off tillsammans med arbetsgruppen kan hjälpa till att boosta teamkänslan och stärka relationerna mellan kollegorna, speciellt om någon eller några i teamet är nya, om ni fått en ny chef eller står inför nya utmaningar och/eller förändringar.

företagsaktivitet-matlagning

Kick off – tips på aktiviteter till konferensen

En “kick off” är en företagsaktivitet som vanligtvis infaller inför uppstart av ett nytt projekt, en ny termin eller för att sammanfoga ett nytt team. Ofta handlar det om en kombination av jobb, konferens, samarbetsövningar och roliga aktiviteter som kanske till och med avslutas med en trevlig middag och fest. Här ger vi dig våra tre viktigaste tips inför “kick-offen”:

  • Byt miljö

De flesta uppskattar att få en paus från den vanliga arbetsplatsen och komma ut och se något nytt. Det kan vara ett konferenshotell i en annorlunda miljö, till exempel en skärgårdskonferens! Eller varför inte ha konferens på en vingård?

  • Låt resan bli målet

Gör resan till halva nöjet! Det finns mängder av roliga och nervkittlande transportmedel att välja bland – RIB-båt, skärgårdsbåt, helikopter eller varför inte rallybil?

  • SPA & avkoppling

Efter en intensiv period kanske det kan vara en bra idé att låta medarbetarna koppla av ordentligt. Kolla upp ett konferensalternativ med SPA-anläggning, pool och/eller bastu. Uppskattat av de flesta och tacksamt för både kropp och själ.

 

>> Här ser du alla våra paketerbjudanden för konferens- och kickoff. Hitta ett upplägg som passar just er!

 

Fem tips på teambuilding-övningar som alla gillar

  1. Matlagningskurs

Oavsett om man är matintresserad eller inte, är matlagning något som alla kan relatera till. Indelade i lag får teamet i uppgift att laga antingen förrätt, varmrätt eller efterrätt som sedan avnjuts tillsammans. Samarbetsförmågan sätts på prov men resultatet blir lika viktigt för alla. Garanterat succé bland samtliga deltagare!

  1. Klassisk femkamp

En klassisk femkamp kan aldrig slå fel. Tänk midsommar! Utse en domare och anordna lekar som till exempel hoppa säck, kasta stövel, norsk fylla, äggrace osv.
PS. Har ni provat femkampsgrenen ”Svinga korv”? Knyt ett snöre runt midjan på en tävlingsdeltagare per lag, och fäst en korv (förslagsvis ölkorv) i änden på snöret som ska hänga bakom ryggen, en bit ner mellan benen. När tävlingen börjar ska deltagaren svinga på höfterna och försöka fånga korven i munnen, utan att använda händerna.  Skrattfest utlovas!

  1. Folkrace & konferens

Kombinera jobbkonferensen med en fartfylld motorsport – Folkrace är en svårslagen teambuildingaktivitet som garanterat får fart på gänget. Kontakta oss på 08-120 182 02 eller foretag@liveit.se för mer information och offert.

  1. Bygg en drake

Dela in teamet i lag och ge dem i uppdrag att under en begränsad tid bygga något tillsammans, till exempel en drake eller en flotte, av material som de har runt om sig (se till att befinna er i en lämplig miljö, t.ex. en skog). Efteråt kan deltagarna diskutera vilka roller de tar i gruppen och hur de beter sig mot varandra i olika skeden av bygget, t.ex. vid tidspress.

  1. Musikquiz

Vill ni ha en lugnare aktivitet är musikquiz alltid ett vinnande koncept. De flesta kan relatera till musik på olika sätt, oavsett ålder och bakgrund, och dessutom kan musiksmak säga mycket om någons personlighet och intressen. Se bara till att få ihop en bra blandning av musikfrågor, från alla tidsepoker och genrer, så att alla har en chans att svara rätt.

 

Hoppas ni får en fantastisk kick-off och konferens, önskar vi på Live it! Här kan du som vill, läsa mer om våra företagserbjudanden.

 

Företagspresent

Ps. Söker du en företagspresent till dina anställda? En upplevelsepresent eller ett presentkort från Live it ger dina anställda möjligheten att välja något som passar just dem, bland våra över 2000 upplevelser. Läs mer om de olika alternativen till företagspresenter här!

Rösta på detta inlägg