Fyra upplevelser som gör dig till en hipster

hipster

Har du blivit kallad för hipster, men har inte riktigt koll på vad det innebär? Med risk för att vara en aning generaliserande så finns det faktiskt vissa egenskaper och intressen som definierar personer som hör till hipsterkulturen. Vanligtvis är de mycket kulturintresserade och håller till på Södermalm eller i närliggande söderförorter. Man känner igen dem på den avslappnade klädstilen, sotarmössan, det välansade skägget, den alternativa musiksmaken och fäblessen för allt som är vintage, unikt och hemgjort. Kom dock ihåg att en äkta hipster aldrig själv skulle identifiera sig med benämningen, eftersom hens främsta drivkraft är att vara unik!

KaffeprovningMånga hipsters värnar mycket om miljön och älskar allt som är ekologiskt, närodlat och egenproducerat. Hembakat surdegsbröd är favoriten! Och visst finns det något charmigt med att tillverka och konsumera sina egna livsmedel? Föredrar du och dina vänner också att baka ert eget bröd, handla på second hand och odla era egna grönsaker? Då har vi några tips på aktiviteter och upplevelsepresenter som vi tror att ni kommer uppskatta. Har ni inte redan blivit ”beskyllda” för att vara hipsters så kommer ni garanterat att bli det efter de här roliga upplevelserna.

 

 1. Korvkurs
  På en korvkurs får ni lära er att tillverka er egen korv från grunden, från att stycka och bereda köttet till kryddning och smaksättning. Självklart används endast närproducerade råvaror och ni får ta med er den hemgjorda korven hem att bjuda era hipstervänner på!
 1. Ölprovning
  Ingenstans finns så många hippa barer som på Södermalm, och en äkta hipster har stenkoll på sin öl. Naturligtvis är det lokalproducerad öl från coola mikrobryggerier som gäller. På en ölprovning får ni prova olika sorters ljusa och mörka öl och lära er om ölets historik och geografi. Ni får också lära er vilken öl som passa bäst med er hemgjorda korv! Och annan mat såklart.
 1. Kaffe
  Kaffe kan vara en hel vetenskap, och är det något som hipsters gillar så är det att vara kunnig (nördig) om alldagliga saker. Precis som med andra livsmedel är det viktigt att kaffet är ekologiskt och rättvisemärkt. Efter en regelrätt kaffeprovning kan du bland annat imponera med kunskaper om olika skördemetoders påverkan på kaffets smak och kvalitét.
 1. Snus
  Nej, det är inte bara hipsters som har laster. Men om de har det så ska det vara unika laster. Precis som att det inte går att dricka vilket öl eller kaffe som helst, går det absolut inte för sig att snusa vilket snus som helst. En riktig hipster snusar sitt egengjorda snus, och det har ni också möjlighet att göra. Testa att skapa ditt eget snus eller prova olika sorter på en snusprovning och fullborda er image som hipsters!

 

Vi ses på Södermalm!

Fyra upplevelser som gör dig till en hipster
4 (80%) 5 votes