Glad påsk! 3 tips på aktiviteter för påsklovet

aktiviteter för påsklovet

Påsklovet och påsken närmar sig med stormsteg och det är dags för den efterlängtade långledigheten, där du, familjen och vänner får tid till att bara njuta av alla påskägg, påskmiddagar, och förhoppningsvis det härliga påskvädret tillsammans. Förutom att påsken är en mathögtid är det också en period där det finns tid och utrymme för roliga aktiviteter tillsammans. Vi på Live It vill tipsa om några påskaktiviteter som passar extra bra under påsklovet. Men innan vi gör det behöver vi reda ut när påsken infaller och när det är dags för påsklov.

När infaller påsken

Eftersom påsken infaller vid olika datum varje år så har vi gjort det lättare att komma ihåg genom att lista nedan när påskdagen infaller de närmaste åren. En minnesregel är dock att påskdagen är alltid första söndagen efter första fullmåne efter vårdagjämningen. Vårdagjämningen inträffar alltid mellan 19-21 mars. Därför kan påsken bara inträffa under perioden 22 mars till 25 april.

Påskdagen närmaste åren:

  • 21 april 2019
  • 12 april 2020
  • 4 april 2021
  • 17 april 2022
  • 9 april 2023

När är det då påsklov? Påsklovet infaller antingen veckan innan eller veckan efter påsk beroende på var i landet man bor. För Stockholm, Göteborg och Malmö är det:

Påsklov Stockholm – vecka 16
Påsklov Göteborg – vecka 16
Påsklov Malmö – vecka 16

Aktiviteter för påsklovet

  • Gå på museum är den perfekta påsklovs aktiviteten för hela familjen. Framförallt under påsken då många museum runt om i Sverige har ett extra späckat schema med massa spännande påskaktiviteter. Välj och vraka bland de museum du gillar bäst och vara med på de aktiviteter som passar just dig.
  • Att ge sig ut och njuta av frisk luft och förhoppningsvis ett soligt vårvädret är för många en självklarhet under påsken. En aktivitet som passar extra bra för detta ändamål är att testa vår upplevelse äventyrsbana som finns på utvalda platser i Sverige. Här får du chansen att utmana dig själv och ta ditt självförtroende till nya höjder.
  • Om påskvädret inte skulle visa upp sig från sin bästa sida och du ändå känner att ni behöver aktivera er efter allt påskgodis och alla påskmiddagar kan vi tipsa om att ta med familjen till en trampolinpark där ni alla tillsammans kan hoppa av er. Eller varför inte ta med vänner och utmana varandra i Gokart?

Ge bort en påskpresent

Funderar du på att ge bort en upplevelse i påskägget och göra någon du tycker om extra glad? Här har vi samlat några av de upplevelser som är perfekta att ge bort i påskpresent.

Glad påsk önskar vi på Live It

Rösta på detta inlägg