Gör en egen paketkalender – 24 tips

Att göra en egen paketkalender behöver inte vara så svårt eller komplicerat som du kanske tror. Julen är trots allt en särskilt bra tid för att sprida glädje och visa omtanke för dem vi tycker om. En paketkalender är garanterat uppskattat av både vuxna och barn! Vi hjälper dig med våra bästa tips på hur du gör en personlig adventskalender så här inför första advent.

Första advent: Gör en paketkalender

Adventskalender med paket

På en adventskalender öppnar man som bekant en hemlig lucka varje dag fram till julafton, den 24 december. Bakom luckan gömmer sig en överraskning, kanske ett visdomsord eller i bästa fall en liten chokladbit. I en paketkalender har man tagit adventskalendern ytterligare ett steg, och förberett en liten julklapp varje dag i 24 dagar.

Men hur sjutton ska man hitta på 24 olika små presenter? Bara lugn, vi hjälper dig med tips och förslag på små paket som passar i paketkalendern!

24 tips på små julklappar till paketkalendern

 1. Skraplott
 2. Favoritgodis
 3. Nagellack
 4. En god gärning, t.ex. hundpromenad
 5. Restaurangbesök
 6. Underkläder / strumpor
 7. Doftljus
 8. Biobiljett
 9. Pocketbok
 10. Kärleksbrev
 11. Penna / kritor
 12. Smycke
 13. Mobilskal
 14. Hörlurar
 15. Pyssel
 16. Fidget spinner eller annan leksak
 17. Stressboll
 18. Värmekudde
 19. Läppcerat
 20. Body lotion eller handkräm i reseformat
 21. Tandborste
 22. Nyckelring
 23. Badanka
 24. Presentkort på upplevelse

PS. Känner du att det blir för dyrt, omständligt eller att paketet helt enkelt inte passar? Återanvänd nr 1, 2 eller 10 till exempel varje advent eller varje fredag, och satsa på en finare julklapp den 24:e december istället.

 

Gör så här:

Du kan antingen köpa en färdig paketkalender, sy eller bygga din egen. Det viktigaste är att kalendern har en plats för 24 små paket. Kalender kan vara uppbyggd som en gran, en veckokalender eller en enkel tidslinje. Vill du göra det lätt för dig, häng de 24 små paketen i ordning i gardinstången!

Du kan också hänga upp 24 små strumpor eller påsar på ett snöre och stoppa i paketen. Om du vill gå all in, göm paketen på utvalda platser i hemmet och låt ditt offer gå på skattjakt varje morgon!

Lycka till & och god jul önskar vi på Live it!

 

Läs också: Vad kan man önska sig i julklapp

 

Gör en egen paketkalender – 24 tips
5 (100%) 1 vote[s]