Julklappstips & Julklappsleken från Live it

Julklappstips av Live it

Julen och allt vad det innebär närmar sig med stormsteg. Därför har vi samlat julklappstips som passar till dem flesta du ska fira julafton med. Vi tror att upplevelser ger minnen för livet och att det är bättre att ge bort än faktiska prylar!

Julklappsleken

Julklappsleken är en uppskattad, enkel och rolig lek att göra tillsammans med familj, vänner och kollegor under julen.

Spelregler:

Lägg klapparna i en hög på bordet

Slå tärningen laget runt, en 6:a eller en 1:a = ta ett paket

När alla paket är tagna från högen är det dags att öppna, även om alla inte fått något paket

Ny runda: Spelledaren ställer en klocka på exempelvis tio minuter utan att någon får veta hur lång tid det är kvar

Slår man en 1:a = lägg valfri julklapp ur sin hög i den allmänna högen. Slår man en 6:a = får man ta ett paket av någon eller från högen på bordet

Snart slut! Spelet håller på tills klockan ringer. Slumpen avgör vilka som får julklappar ur högen och hur många! Roligt va!

Julklappstips till mamma

Pralinkurs på Chokladfabriken – Skäm bort mamma med en Pralinkurs där ni lär er göra era egna praliner, får höra mer om hantverket och vistas i chokladfabriken lokaler i Stockholm. Dessutom får ni ta med er pralinerna hem och Chokladfabrikens egna Dessertbok. Läs mer om upplevelsen här.

Pralinkurs på Chokladfabriken med Live it

Julklappstips till pappa

Vad sägs om en bryggerivisning på Nacka bryggeri i Stockholm, på Oceanbryggeriet i Göteborg eller bryggerivisning, ölprovning och middag på Nya Carnegiebryggeriet i Luma Park. Låt pappa lära sig mer om hantverket bakom öl, bryggningsprocessen.  Upplevelsen innehåller provning av det lokala ölet och guidade turer i lokalerna. Ge bort en rolig och underhållande kväll i julklapp. Läs mer om våra Bryggerivisningar här.

Julklappstips till bästisen

Unna er något tillsammans på en avkopplande och lugn plats. Vad sägs som att ge bort en klassisk spadag för två? Finns i större delarna landet. Lunch samt lån av badrock och badlakan ingår och ni har tillgång till spaanläggning, bad och bastu en hel dag tillsammans. Hur skönt som helst med en avkopplande paus tillsammans. Läs mer om upplevelsen här.

Klassisk Spadag i julklapp från Live it

Julklappstips till din käraste

Välkommen till Rutabaga av stjärnkocken Mathias Dahlgren. Här väntar en vegetariskt smakupplevelse på högsta nivå. Vid ankomst får ni varsitt glas Champagne, därefter är det dags för avsmakningsmenyn ”Meny Stora Rutabaga” komponerad av en av Sveriges absolut mest framgångsrika kockar Mathias Dahlgren. Hela upplevelsen pågår i hela 2h 15 min och är för två personer. Läs mer om Rutabaga här.

Mathias Dahlgren: Rutabaga

Läs mer om våra julklappstips här och även våra säsongsspecifika upplevelser under vintern här. Följ oss på Instagram för att ta del av inspiriation och de senaste nyheterna – @liveitse.

Julklappstips & Julklappsleken från Live it
5 (100%) 1 vote[s]