Live it testar virtual reality med TV4!

Vill du prova ett helt nytt sätt att uppleva rörlig bild? Ta del av hisnande upplevelser med Live it och TV4! Idag sänds premiäravsnittet av ”Veckans 360”, Sveriges första virtual reality-program där Live it är stolt sponsor. Som namnet antyder väntar en ny nervkittlande upplevelse genom virtual reality varje vecka. Programmet är filmat med en speciell kamera, som gör att du kan se dig om 360 grader i videon. I första avsnittet får du hänga med på ett fallskärmshopp!

VR-tjej

Med en 360-kamera sammanfogas alla kameravinklar till en bild, vilket skapar ett djup i bilden som gör att det (nästan) känns som om det är på riktigt. Har du ett par VR-glasögon på dig registrerar dessa huvudets rörelser, tittar du framför datorn kan du manövrera dig fram med muspekaren.

Skillnaden mellan att spela in vanlig TV och virtual reality är större än du kanske tror. I en vanlig TV-produktion har man en eller flera platser där någonting utspelar sig, som man sedan klipper ihop till ett färdigt program. När man filmar VR å andra sidan, spelas allt in mer eller mindre i en sekvens. Ett stort kliv in i framtiden för upplevelse- och TV-branschen! Om du vill veta mer, läs vårt senaste blogginlägg ”Vad är virtual reality och hur funkar det?”. 

Programmet sänds varje måndag i TV4:s digitala kanaler. Du kan också följa äventyren på Live its Facebooksida! Under säsongen kommer du bland annat få se programledaren hoppa fallskärm, köra Ferrari och åka helikopter. Missa inte ”Veckans 360”! Se Veckans 360 här.

Här kan du läsa mer information om programmet och om samarbetet mellan Live it och TV4.

Rösta på detta inlägg