Nystart i höst – hitta din inre motivation

inre motivation

Efter en lång, härlig sommar fylld av lata dagar är det många som är motiverade att styra upp sina vardagsrutiner och skaffa sig en (eller ett par) nya goda vanor. En nystart kan handla om vad som helst; personlig utveckling, kost och träning, en ny hobby eller kanske en ny färdighet – du kanske är intresserad av att gå en grönt kort-kurs eller varför inte en drejningskurs? Men att ändra vanor är inte alltid så lätt – därför vill vi tipsa dig om hur du hittar din inre motivation och bibehåller den genom hela ditt nya projekt!

Vad är motivation?

För att nå dina mål krävs motivation. Motivation är en känsla av engagemang som väcker den drivkraft du behöver för att genomföra vad det nu är som krävs för att nå ditt mål. I många fall kan motivation komma av sig självt, till exempel genom en nystart, men ibland kan det vara svårt att hitta motivation till att ta tag i en förändring. Vi ger dig några tips på hur du kan tänka och planera din vardag för att hitta din inre motivation:

5 tips för att hitta din inre motivation

  1. Formulera ditt mål och varför det är viktigt för dig.
  2. Sätt upp delmål på vägen och belöna dig själv när du åstadkommit dem.
  3. Börja! Inte om en vecka eller nästa måndag – börja nu. Det tar 30 dagar att skapa en vana, så kämpa på i början så kommer det att kännas lättare så småningom.
  4. Går det trögt? Om du har satt upp för höga mål för dig själv är det inte hela världen. Justera dem och fortsätt kämpa!
  5. Skippa prestigen. Var säker på att ditt mål är för dig själv och ingen annan. Och du, våga be om hjälp om du behöver det!

Nystart – sätt upp nya personliga mål

Vill du börja med något nytt men vet inte vad? Prova dig fram för att hitta något du tycker om att göra och som känns värt att eventuellt lägga pengar på. Drömmer du om att resa? Gör en ny månadsbudget och börja spara pengar. Vill du lära dig ett nytt språk, bli grym på att knyppla eller kanske upptäcka din sångröst? Anmäl dig till en kvälls- eller helgkurs. Brinner du för jämställdhet eller kanske djurens rättigheter? Sök upp relevanta föreningar och engagera dig ideellt. Det är enkelt – det svåra är att börja.

>> Kurser inom mat & dryck

>> Upplevelser inom lärande och kreativitet

 

Lycka till med din nystart och med att hålla din inre motivation vid liv. Och kom ihåg att nya upplevelser berikar ditt liv! >> Till alla våra upplevelser

Rösta på detta inlägg