Roliga aktiviteter att göra på sportlovet

aktiviteter sportlov

Sportlovet är här för Sveriges skolungdomar! För många innebär sportlovsveckan att bara vara ledig och ta igen sig efter skolstarten och ta det lugnt med familj, nära och kära. För andra handlar det om att aktivera sig och prova på nya aktiviteter såsom skidåkning, skridskoåkning eller bara vara ute och njuta av naturen. Oavsett vad du gillar finns det såklart många roliga aktiviteter att uppleva tillsammans med andra under lovet. Vi har listat några aktiviteter för sportlovet som vi tycker är extra värda att uppleva och som passar bra när du nu är ledig.

Sportlov i Stockholm – aktiviteter

 • Bodyflight låter dig testa känslan av att sväva fritt i luften utan att behöva kasta dig ur ett flygplan. I vindtunneln som drivs av stora fläktar får du tillsammans med en utbildad instruktör testa på hur det känns att hoppa fallskärm. En upplevelse som du sent kommer glömma och som ofta ger mersmak.
 • Parkour handlar om att ta sig från punkt A till B på snabbaste, smidigaste eller roligaste sättet. Ursprungligen kommer träningsformen från Frankrike men har växt sig stor även här i Sverige. Inte så konstigt kanske, för vem har inte drömt om att känna sig som en ninja för en dag. I parkour-parken får ni möjlighet att springa hinderbana, hoppa och klättra och ta er an många olika hinder.
 • Live Room Escape är en rolig, spännande och kreativ upplevelse där det gäller att tillsammans med familj eller vänner ta er ut från de rum ni blivit inlåsta i. På 60 minuter ska ni lösa gåtor, hitta ledtrådar och jobba tillsammans för att lyckas lösa rummets mysterium och tillslut ta er ut. Upplevelsen är såklart helt ofarlig men kommer garanterat locka fram ett härligt pirr i magen.

Sportlov i Göteborg – aktiviteter

 • Trampolinpark är garanterat en av våra studsigaste upplevelser där du fritt under en timme får hoppa runt i värld full av trampoliner. Testa göra din första volt eller bara hoppa runt i egen takt. Denna aktivitet fungerar lika bra gammal som ung.
 • VR-Experience låter dig och 4 andra uppleva det senaste inom VR-teknik. Här får ni ett eget rum där ni själva bestämmer och väljer vilka unika världar ni vill besöka. Har handlar det om att upptäcka, utforska och uppleva oavsett om du spelar själv eller tittar på när kompisen spelar.
 • Möt sengångarna på Universeum. Här får du chansen att följa med på en exklusiv guidad tur och lära känna sengångare på riktigt nära håll. Guidningen hålls av djurvårdare som kommer lära dig allt om dessa fantastiska djur. En riktigt upplevelse som man sent kommer glömma.

Sportlov i Malmö – aktiviteter

 • Kör Gokart. Utmana familjen eller kompisarna i gokart och bli den nästa mästaren! I denna fartfyllda aktivitet tävlar ni i olika heat där målet är den bästa varvtiden. En upplevelse för dig som gillar fart!
 • You can dance är en timmes dansglädje där du själv väljer vilken dansstil du vill testa. Så Imponera på kompisen med att lära dig nya hip-hop moves eller testa på att dansa magdans. Vilket du än väljer så kommer det bli en rolig och fartfylld timme.
 • Tennislektion. Vill du testa tennis för första gången? Eller bara utveckla ditt nuvarande spel och ta det till nya höjder? I denna aktivitet får du chansen att tillsammans med en tennistränare skräddarsy en timmes tennislektion som passar just dig. Oavsett vilken nivå du spelar på kommer du kunna ta med dig massa användbara tips härifrån så du kan fortsätta utveckla ditt spel.

Här kan du läsa mer om vilka platser i Sverige som har just din favoritupplevelse.

När har man sportlov?

Sportlovet är uppdelat på 4 veckor som sträcker sig mellan februari och mars varje år. Vilken vecka du är ledig beror på var i landet du bor. I princip kan man säga att sportlovet börjar i södra Sverige och vandrar uppåt. Anledningen till uppdelningen är att alla aktiviteter man kan göra under sin ledighet inte ska vara uppbokade och att alla ska få chansen att göra något roligt under sportlovet. Är du osäker på vilken vecka som gäller där just du bor så kan du kika i listan nedan.

 • Vecka 7: Göteborg, Kungsbacka, Sjuhärad, Skaraborg, Jönköpings län, Ydre.
 • Vecka 8: Uppsala län (utom Älvkarleby), Skåne län, Södermanlands län (utom Gnesta), Östergötlands län (utom Ydre), Hallands län (utom Kungsbacka), Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län, Fyrbodal, Örebro län.
 • Vecka 9: Stockholms län, Dalarnas län, Gästrikland, södra Hälsingland, Västmanlands län, Värmlands län, Gnesta, Älvkarleby, Gotland.
 • Vecka 10: Västerbotten, Norrbotten, norra Hälsingland, Västernorrlands län, Jämtlands län, Idre.

Vi på Live it vill önska dig ett härligt sportlov!

Rösta på detta inlägg