Hjälp

Kundservice

Privat
Företag

Downhill Cars

Kontakta gärna Live it för mer information och prisuppgifter.

Pulsen slår och förväntningarna stiger. Sedan kastar man sig ut i denna racingbana som slingar sig nerför en skidbacke. Det här är en upplevelse som passar både fartdårar och precisionsförare.

  • Körupplevelse på bana - i backe 
  • 1 timme fri körning med tidtagning
  • Garanterad pulshöjare
  • Lån av hjälm och overall
  • Fast pris 4500kr för upp till 20 förare
Mer information

De specialbyggda bilarna har störtbågar och 4-punktsbälte men saknar motor. Det och den glada färgen ska man inte låta sig luras av, man har enbart gravitationskraft och hydrauliska bromsar att styra farten med. Banan är perfekt portionerad för att uppleva både fart och utmanande kurvor.
Förarna tar sig upp i backen med hjälp av skidlift, väl uppe på toppen krokas de av liften och sedan finns det bara en väg ner. Efter första åket känns banan mindre obekant och självförtroendet större. Nu vet man förhoppningsvis i vilka kurvor man kan släppa på bromsen och i vilka det är särskilt viktigt att hålla rätt linje.

Målet är självklart att slå banrekordet - varje förare har flera försök på sig. Men det gäller att se upp - risk för avkörning finns om man inte planerar och kör behärskat.

Ort

Stockholm

Dela


Taggar

Möhippa
Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan
Downhill Cars

* obligatoriska fält
Inför Utförandet
Viktig information

Nykterhet är ett krav. Åldersgräns 15 år och minimilängd 140 cm lång. 

Klädsel/Utrustning

Bekväma kläder och ordentliga skor. 

Väder

Upplevelsen blir inställd vid åska men går att köra vid regn.

Tillgänglighet

Maj - oktober. 

Varaktighet

Banan och bilarna är er i en hel timme, åk så mycket ni vill och orkar.

Antal deltagare

Ingen gräns, det finns totalt 10 bilar. Bilarna kan delas mellan flera förare men vi rekommenderar ett maxantal på ca 20 förare.

Publik är välkommen att titta på. Badplats samt caféverksamhet finns i anslutning till upplevelsen. 

Rekommenderade upplevelser

Fotbollsbumpers
Stockholm, Göteborg, Malmö, Askersund, Boden, Borås, Båstad, Falkenberg, Falköping, Halmstad, Helsingborg, Härnösand, Jönköping, Karlskoga, Karlstad, Kristianstad, Kristinehamn, Landskrona, Lidköping, Luleå, Lund, Mariestad, Piteå, Skellefteå, Skövde, Sundsvall, Trelleborg, Umeå, Varberg, Ystad, Åhus, Älvsbyn, Örebro.