Sveriges Bästa: Heliski i Riksgränsen

29 900 kr
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Sveriges Bästa: Heliski i Riksgränsen
  • Fyra dagar med auktoriserade bergsguider
  • 10 000 fallhöjdsmeter skidåkning (2,5 h flygtid)
  • Helikopter med pilot står stand by alla dagar
  • Boende på exklusiva Meteorologen med helpension
Riksgränsen

Sveriges Bästa: Heliski i Riksgränsen

Sveriges Bästa: Heliski i Riksgränsen

29 900 kr

Upplev Sveriges absolut häftigaste skidåkning. Exklusivt all inclusive-paket med helikopter och egna bergsguider under hela fyra dagar i ett av Europas mest spektakulära skidområden.

Riksgränsen
Inline - Sveriges Bästa: Heliski i Riksgränsen

Upplev Sveriges Bästa: Heliski i Riksgränsen

  • Fyra dagar med auktoriserade bergsguider
  • 10 000 fallhöjdsmeter skidåkning (2,5 h flygtid)
  • Helikopter med pilot står stand by alla dagar
  • Boende på exklusiva Meteorologen med helpension

Heliskiing i Riksgränsen

Vinden piskar, snön yr och ljudet från rotorbladen är öronbedövande. Bara sekunder senare är det tyst. En tystnad som i den vackra inramningen nästan känns högtidlig. Att stå på ett fjäll norr om polcirkeln - i ett av Europas största vildmarksområden, och blicka ut över bergstopparna som breder sig ut mot horisonten - är en naturupplevelse som inte finns någon annanstans i världen.

Riksgränsen är en av Sveriges mest mytomspunna platser inom skidåkarkretsar och ett friåkningsmecka som hyllas av världens främsta skidåkare. Efter en helikoptertur (som är en upplevelse i sig) når man Sveriges högsta toppar och får en skidåkning som håller absolut världsklass. Lägg därtill midnattssolen som gör det möjligt att verkligen maximera skiddagarna och man förstår varför så många i världseliten väljer att spendera säsongsavslutningen i "Gränsen".

Det här är den ultimata skidåkningsupplevelsen. Under fyra dagar åker du i en liten grupp om fem personer tillsammans med auktoriserade bergsguider. Helikoptern står redo för er under hela vistelsen, vilket innebär att guiderna alltid kan ta er till de åk och toppar som är bäst för dagen. Med helikoptern når ni toppar från Riksgränsen i norr till Abisko och Kebnekaise i söder. Orörd snö väntar garanterat oavsett vilka toppar ni åker ner ifrån.

Ni har tillgång till bergsguiderna och privat transferbuss under alla dagarna så även om vädret inte tillåter helikopterlyft utlovas spektakulära upplevelser. Vad sägs om att t.ex. åka offpist i Riksgränsen, Abisko Björkliden eller göra en magisk topptur och åka skidor ner mot de norska fjordarna i Narvik?

Du bor på exklusiva Metereologen, Riksgränsens äldsta byggnad anno 1903 som varsamt renoverats för att möta kraven från de mest kräsna gäster. Alla måltider ingår och de lokala delikatesserna ackompanjeras med fördel av något sommeliern rekommenderar från husets vinkällare.

Välkommen till ett oförglömligt och exklusivt all inclusive-paket med smak-, natur-, och skidupplevelser som tveklöst tillhör Sveriges bästa.

Mer om upplevelsen

All säkerhetsutrustning ingår (lavinryggsäck, tranciever, spade, sond, rep och selar). Skidutrustning ingår ej men finns att hyra i Riksgränsen. I övrigt, kläder efter väder.

Upplevelsen är väderberoende. Vi garanterar dock att vi åker 10 000 fallhöjdsmeter. Om vi inte kan flyga och åka skidor pga vädret återbetalas 2000 kr per utebliven flygtimme.

Söndag - torsdag. Från slutet av mars till slutet av maj, beroende på snöläget.

Fyra dagar.

För en person med boende i singelrum, upplevelsen utförs i grupp tillsammans med andra. Grupperna består av fem personer.

Säkerhet
Lavinutbildning och all nödvändig säkerhetsutrustning ingår. Alla bergsguider är internationellt auktoriserade genom UIAGM/ IFMGA. Såväl pilot som bergsguide har satelittelefon.

Extra helikoptertid
Om du åker upp all den skidåkning som ingår i ditt paket går det självklart bra att köpa till mer åkning. Beslut kan tas dag för dag ute på berget utifrån vädret. Detta är en av fördelarna med att ha egen helikopter, pilot och bergsguide.  Priset för en extra timme flygtid är 4500 kr/person. En extra flygtimme ger ca 4000 fallhöjdsmeter.

Inför utförandet

Transfer till och från Kiruna flygplats ingår, restid ca 1,5 h enkel resa. Flygbiljetter till Kiruna ingår ej. Vid bokning av flygbiljetter rekommenderas sen hemresa på torsdagen eftersom gruppen åker skidor under dagen. Liftkort ingår ej och betalas vid behov på plats. Helikoptern är tillgänglig alla dagar och förhoppningen är att vädret tillåter flygning varje dag.

Kundrecensioner

Vi har för tillfället inga kundrecensioner för denna upplevelsen.

Rekommenderade upplevelser

Aerobaticflyg
Ronneby, Uppsala, Örnsköldsvik
Ronneby, Uppsala, Örnsköldsvik