Endast hos Live it

F1-simulator

4.7 / 63 röster
1 495 kr
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev F1-simulator
  • Kör Alonsos och Buttons 2015 McLaren F1-bil
  • Känn minsta gupp i 3D-scannad-bana
  • Cockpit med reglage som i riktiga F1-bilar
  • Professionella instruktörer

F1-simulator - Kör en Formel 1-bil

F1-simulator

4.7 / 63 röster
1 495 kr

Världens bästa Formel 1-förare tränar i simulator inför varje Grand Prix, provkör en av världens mest avancerade simulatorer under en dag som F1-förare.

F1-simulator

Upplev F1-simulator

  • Kör Alonsos och Buttons 2015 McLaren F1-bil
  • Känn minsta gupp i 3D-scannad-bana
  • Cockpit med reglage som i riktiga F1-bilar
  • Professionella instruktörer

Upplevelsen F1-simulator

Glöm arkadhallarnas bilspel, det här är en av världens mest avancerade Formel 1-simulatorer där alla detaljer är som verklighetens F1-bilar. Världens bästa förare tränar i simulatorer inför varje GP-tävling och nu finns möjligheten att göra detsamma. Det här är upplevelsen för den motorintresserade som vill känna hur det känns att köra Formel 1-bil.

Denna racingupplevelse börjar med en utförlig teoretisk genomgång, körningen delas sedan in i två körpass om vardera 20 minuter. Mellan passen ger instruktörerna feedback för att förbättra körningen och varvtiderna. Efter avslutad körning erhålls certifikat på genomförd körning.

Simulatorn

En av världens mest avancerade Formel 1-simulatorer. Den rör sig efter körningen vilket gör att man som förare känner av allt på banan. Skärmen är 5 meter bred och i 170-grader runt bilen vilket ger fartkänsla och en otrolig realism i körningen. I cockpit är alla reglage som i de riktiga tävlingsbilarna. Alx Danielsson, tävlingsförare för Renault och F1-testförare, säger så här om simulatorn: "Den bästa simulatorn jag kört någonsin, så nära riktig F1 man kan komma!"

Bilen

Stig ned i cockpiten på McLaren MP4-30, bilen som kördes av Jenson Button och Fernando Alonso i Formel 1 2015. Simulatorn är framtagen i nära samarbete med McLaren vilket gör att cockpit inte bara ser ut som den riktiga bilen - den känns precis som på riktigt också! 

Banan

Körningen sker på klassiska Monzabanan i Italien, Ferraris hemmabana och den snabbaste på hela tävlingskalendern. Hela banans yta är 3D-scannad vilket gör den till en exakt replika av Monza, varje litet gupp i banan känns. Upplev de kända kurvorna Lesmo, de tighta chikanerna Ascari och tryck full gas ut ur Parabolica. F1-förarna gör varvet på 1:20 - 1:25 - vilket ger snitthastigheter på runt 250 km/h.

Tag plats bakom ratten och var Formel 1 förare för en dag!

Mer om upplevelsen

Bekväma kläder och skor med tunn sula.

Upplevelsen sker inomhus och är inte väderberoende.

Utvalda datum året runt.

Total varaktighet 1 timme varav 2 x 20 minuter aktiv körning.

Upplevelsen gäller för en person, det kan finnas andra förare på plats samtidigt. Åskådare är välkomna att följa upplevelsen från sidan.

Simulatorn är så verklighetstrogen att om man har problem med åksjuka rekommenderar vi att man tar en åksjuketablett innan upplevelsen.

Inför utförandet

Maxlängd 200 cm, maxvikt 100 kg.

Kundrecensioner

Trevlig personal/instruktör. Valuta för pengarna

Christer, April 2019
Utfördes i: Stockholm

Trevligt och proffsigt bemötande! Bra genomgång inför simulatorpasset och även under. Hela vistelsen avslutades med en liten present påse från live it. Trevligt

Johan, Januari 2019
Utfördes i: Stockholm

Trevligt bemötande.

Niclas, December 2018
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser