Endast hos Live it
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Scania Truck Experience för två
  • Exklusiv tillgång till Scania Demo Centre
  • Inga förkunskaper, kör 4 olika fordon med vanligt B-körkort
  • Kör bl.a. 24 meter långt ekipage som väger 60 ton
  • Senaste modellerna av lastbilar, bussar och långtradare från Scania
Södertälje

Scania Truck Experience för två

För en exklusiv skara öppnar Scania upp grindarna till sitt Demo Centre. Välkomna att provköra lastbil, buss och långtradare med vanligt B-körkort på Scanias testbana i Södertälje.

Södertälje
Inline - Scania Truck Experience för två

Upplev Scania Truck Experience för två

  • Exklusiv tillgång till Scania Demo Centre
  • Inga förkunskaper, kör 4 olika fordon med vanligt B-körkort
  • Kör bl.a. 24 meter långt ekipage som väger 60 ton
  • Senaste modellerna av lastbilar, bussar och långtradare från Scania

Scania Truck Experience

Det här är en helt unik upplevelse där Scania exklusivt öppnar upp sitt, för allmänheten, stängda Demo Centre och låter er med vanligt B-körkort prova de senaste modellerna från en av världens ledande lastbilstillverkare. Tillsammans med professionella instruktörer kör ni bussar, lastbilar och långtradare på Scanias ca 3km långa Test Track i Södertälje. Det är ytterst sällsynt, även bland yrkesförare, att få testa de senaste modellerna av såväl bussar, som lastbilar och långtradare. Alla fordon körs med maxlast och att själva ratta ett 24 meter långt ekipage med en vikt på hisnande 60 ton är en otroligt mäktig känsla. 

När ni rullat förbi den vanligtvis låsta grinden välkomnas ni till Scania Demo Centre. En toppmodern anläggning där Scania visar alla sina modeller. Dagen inleds med en genomgång i konferenssalen, varje förare får ta med en gäst och även gäster är välkomna att deltaga under denna delen av upplevelsen. Efter avslutad genomgång beger ni er till testbanan där ni möter upp er personliga instruktör för dagen. Instruktörerna är med under körningarna i alla fordon och berättar och ger körtips vilket höjer upplevelsen väsentligt. Efter avslutat körpass på testbanan rundar ni av dagen med en fikapaus tillsammans med resten av gruppen. Välkomna till ett unikt tillfälle att provköra riktigt tunga fordon!

Mer om upplevelsen

Vanliga kläder, skor utan höga klackar.

Ej väderberoende.

Utvalda fredagseftermiddagar året runt.

Ca 2,5 timmar

Upplevelsen gäller för två personer och ni sitter i samma fordon under körningen tillsammans med instruktören. Upplevelsen utförs i grupp tillsammans med andra förare. Varje förare får ta med en vän som får följa upplevelsen från åskådarplatser inne på Demo Centre

Varje förare kör 4 fordon, urvalet av fordon kan variera men är alltid de senaste modellerna från Scania. Ett 24 meters ekipage medverkar vid varje tillfälle. Varje förare kör två varv runt testbanan med varje fordon.

Inför utförandet

Körning sker på inhägnat område. Vanligt B-Körkort giltigt i Sverige och nykterhet är krav, tillfälliga körkortsintyg är ej giltiga för körning. Fordonen körs i automatläge.

Försäkring 
Eventuell skada orsakad av vårdslös körning belastar arrangörens självrisk och betalas vid skada av kunden. Maximal självrisk är ett prisbasbelopp.

Kundrecensioner

Vi har för tillfället inga kundrecensioner för denna upplevelsen.

Rekommenderade upplevelser

Folkrace
Stockholm (Norrtälje), Linköping, Österlen (Tomelilla)
Stockholm (Norrtälje), Linköping, Österlen (Tomelilla)