14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Takvandring
  • Helt unikt koncept i Europa
  • Spännande historievandring
  • Milsvid utsikt över Stockholm
  • Certifierade guider

Takvandring

Välkommen att uppleva Stockholms vackra silhuetter och få en historieguidning på samma gång. Här väntar en nervkittlande och spännande stadsvandring med utsikt över huvudstadens takåsar.

Inline - Takvandring

Upplev Takvandring

  • Helt unikt koncept i Europa
  • Spännande historievandring
  • Milsvid utsikt över Stockholm
  • Certifierade guider

Upplevelsen Takvandring på Riddarholmen

Välkommen till Riddarholmen i centrala Stockholm och en spännande stadsvandring som inte liknar något annat. Här höjs kulturhistorien till skyarna – bokstavligt talat. Upplev en unik kombination av stadsvandring, pirr i magen och storslagen utsikt.

Upplevelsen börjar med att certifierade takguider möter upp och går igenom säkerhetsrutinerna. Sedan beger ni er 43 meter upp till det gamla riksdagshusets tak, en utmärkt utgångspunkt för att uppleva stadens historia. Från hjärtat av Stockholm får ni en spektakulär panoramavy över takåsar, tinnar och torn. Tillsammans med guiderna går ni runt på taken via gångbryggor som är väl förankrade i ett säkerhetssystem. Ni har även en personlig säkerhetssele säkrad under hela vandringen. Även om det kittlar i magen så är takvandring mycket säkert och passar därför alla åldrar. Under vandringen berättar de erfarna ledsagarna om huvudstadens intressanta historia på ett lättsamt sätt.

Mer om upplevelsen

Stabila skor utan klackar och kläder efter väder.

Vandringen ställs inte in vid regn men kan komma att bokas om vid åskväder.

Utvalda datum april - oktober. Dagliga turer juli - augusti, helger i september och oktober.

Viktig information

Säsongen 2020 är den sista på taket på Riddarholmen. Sista bokningsbara datum är 31 oktober 2020. Om inget datum passar hänvisar vi till byte av din upplevelse. Bytet gör du enkelt på ditt Live it konto.

Ca 1 - 1,5 timme.

Upplevelsen gäller för en person och utförs i grupp tillsammans med max 6 andra deltagare.

Förvaringsskåp för värdesaker finns på plats 

Inför utförandet

Ingen åldersgräns men upplevelsen kräver en minimumlängd på 150 cm. Maxvikt 120 kg. Om man är under 18 år sker vandringen i sällskap med målsman. Nykterhet är givetvis ett krav. Personer med hjärt- kärlsjukdomar, stark höjdrädsla eller yrsel bör ej delta i denna upplevelse. Konsultera gärna läkare innan vandringen vid osäkerhet.

Kundrecensioner

Intressant historia och information, lagom. Själva takvandringen kändes kontrollerad rent säkehetsmässigt. Men var kortare men läskigare än vi trott. Så det kanske var bra :)

Martin, Augusti 2020
Utfördes i: Stockholm

Jag trodde att takvandringen skulle va mycket längre! Att man skulle gå mellan olika byggnader i ett kvarter. Det kändes väldigt snopet! Bortsett från det var det bra. Guiden var kunnig och engagerad. En kul grej ändå men som sagt, väldigt kort.

Katarina, Augusti 2020
Utfördes i: Stockholm

Utsikten var fantastisk, såg i princip hela staden. Vår guide var helt fenomenal. Kunde verkligen sitt Stockholm. Säkerheten var grym; förklarade på ett väldigt bra sätt hur man får på sig selen och hur man håller i allt när man går på taket. Det enda minus jag hittade var väl sträckan (330m) men samtidigt förstår jag varför.

Lasse, Augusti 2020
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser

Fallskärmshopp
Stockholm, Borlänge, Gotland, Gävle, Sundsvall, Uppsala
Stockholm, Borlänge, Gotland, Gävle, Sundsvall, Uppsala