14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev The Viking Museum
  • Guidad tur med arkeolog
  • Utforska muséet på egen hand
  • Upplev Ragnfrids saga

Guidad tur på The Viking Museum

Välkommen till Vikingarnas spännande värld. Här möts myt och sanning i en levande utställning om krigsstrategier, världsherravälden och den strävsamma vardagen. Tillsammans med en kunnig arkeolog lär ni er mer om denna mytomspunna tidsepok.

Inline - The Viking Museum

Upplev The Viking Museum

  • Guidad tur med arkeolog
  • Utforska muséet på egen hand
  • Upplev Ragnfrids saga

Upplevelsen guidad tur på The Viking Museum

Många är historierna om vikingarnas brutalitet och plundringståg, men hur var det egentligen? Vikingatiden är en fascinerande tidsperiod som plockats upp och blivit framgångsrik i populärkulturen. Vad passar sig då bättre än att bena ut den kanske mest fascinerande delen om vikingarna? Våld, erövringståg och internationell toppolitik.

Vikingarna - brutala bärsärkar eller smarta strateger? 
Arkeologen Askur Ingvaldsson tar med er på en resa genom den våldsamma vikingatiden. Under en guidad tur berättar han om vikingarna och deras stridskonst, om vad som är myt och vad som är sanning. Visningen är en utökad version speciellt framtagen för Live it.

Efter guidningen går det utmärkt att dröja sig kvar och upptäcka resten av museet. Upplev Ragnfrids saga, en vikingafärd som tar med er på en resa in i vikingatiden. Med ljud, ljus, och stämningsfulla miljöer färdas ni från Frösala Gård till plundringar i väst och trälhandel i öst. 

Live it kunderna har även 10% rabatt i souvenirbutiken som är en riktig skattkammare med vikingainspirerade föremål.

Mer om upplevelsen

Ta med värdebeviset och visa upp i butiken, det ger 10% rabatt under samma dag som visningen. 

Utvalda datum året runt. 

Ca. 75 minuter. Efter guidade turen och äventyrsfärden Ragnfrids saga får man utforska muséet på egen hand. 

Upplevelsen gäller för en person och utförs tillsammans med andra i grupp. 

Muséet stänger kl. 17.00. 

Inför utförandet

Upplevelsen är särskilt framtagen för Live it och inkluderar entré, utökad visning, Ragnfrids saga, och 10% rabatt i butiken och kan enbart bokas via Live it. 

Åldersgräns: 7 år.

Kundrecensioner

Bra- det var intressant information på den guidade turen och trevlig guide. Mindre bra- dåligt bemötande från liveit vid bokning av upplevelsen, missledande information innan upplevelsen med olika informationer (tider mm), vi trodde vi skulle få en guidad tur runt hela museet men vi stod i början av utställningen och fick information i 40 min sen va den slut.

Johanna, Oktober 2020
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser