Mors dag – 3 tips på upplevelser till mamma

mors dag-upplevelser

Mors dag är en av det största högtidsdagarna runt om i världen och den firas i många olika länder. Ursprungligen kommer högtiden från USA och i Sverige firades mors dag första gången år 1919. Året därpå gavs det ut en handbok där det beskrevs hur du kunde fira mors dag på bästa tänkbara sätt och ända sen dess har mors dag varit en återkommande dag att fira. I Sverige infaller mors dag alltid den sista söndagen i maj vilket är senare än i många andra länder. Anledningen till detta sägs vara att tillgången och utbudet på blommor var bättre i slutet på maj än tidigare på året.

Oavsett vilken dag på året mors dag infaller runt om i världen så är syftet detsamma; att visa uppskattning och berätta hur mycket vi tycker om våra älskade mammor. Skulle du vilja skämma bort mamma lite extra så har vi på Live it valt ut några mors dag-upplevelser som vi tycker särskilt mycket om och som hade passat perfekt att ge bort till mamma på hennes egna dag.

Är du nyfiken på vad 1920-talets handbok för mors dag innehöll? Då kan vi tipsa om: Mors dag på 2000-talet – tips på presenter till mamma

Mors dag-upplevelser

  1. Att champagne ska vara, kall, torr och gratis är numera ett väl myntat begrepp. Det är också precis vad det blir om du skämmer bort din mor med denna Champagneprovning. En upplevelse där mamma får chansen att lära sig allt man behöver veta om denna bubblande dryck. Ett perfekt val om du vill ge bort lite extra njutning och sätta guldkant på vardagen.
  2. Går du i tankarna att tillsammans med din mamma uppleva Stockholms skärgård? Då kan en Birkakryssning för två vara det perfekta valet. Här får ni på tu man hand chansen att njuta och uppleva skärgården tillsamman med mat, shopping och underhållning i toppklass.
  3. Är mamma en riktigt bilfantast och drömmer om en egen sportbil? Nu har du chansen att uppfylla denna dröm, i alla fall för en stund. I denna upplevelse får mamma chansen att köra Ferrari eller Lamborghini, några av det mest omtalade supersportbilarna som finns. Garanterat en upplevelse att minnas för livet.

Skulle inte upplevelserna ovan vara tillräckligt så har vi här samlat ytterligare tips på genomtänkta mors dag-presenter

Stort grattis till alla mammor, önskar vi på Live it!

Mors dag – 3 tips på upplevelser till mamma
5 (100%) 1 vote[s]