14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Forsränning
  • Forsränning med gummibåt
  • Forsgrad 1-3 (beroende på vattenläge)
  • Lämplig för både nybörjare och mer erfarna
Borlänge (Björbo), Vindeln (Ekorrsele), Åre

Forsränning/Rafting

Upplev forsens kraft med fall, skummande valsar och eventuellt simning. Blöt blir du garanterat. Rafting är en superkul upplevelse lämpad för både nybörjare och mer erfarna forspaddlare.

Borlänge (Björbo), Vindeln (Ekorrsele), Åre
Inline - Forsränning

Upplev Forsränning

  • Forsränning med gummibåt
  • Forsgrad 1-3 (beroende på vattenläge)
  • Lämplig för både nybörjare och mer erfarna

Upplevelsen Forsränning/Rafting

Att forsränna är en spännande aktivitet som passar alla, så länge man inte är rädd att bli blöt, för det blir man garanterat! Turen leds av en erfaren guide med lång erfarenhet av forsränning, eller rafting som det också heter. Tillsammans i gruppen kommer ni med förenade krafter ta er ned för den brusande forsen, det kommer bli både spännande och roligt!

Säkerhet
Guiderna är välutbildade och licensierade av Sjöfartsverket. De tillhandahåller våtdräkter, paddeljackor, rejäla raftingflytvästar och hjälmar. Båtarna är lättmanövrerade och självtömmande modeller. All forsränning och andra aktiviteter sker dock på egen risk.

Mer om upplevelsen

Ta med en varm fleece- eller ylletröja, shorts/badkläder, träningsskor som får bli blöta och gärna yllesockar (gummistövlar, sandaler och barfota är förbjudet).

Åre: Maj till september både vardagar och helger.
Vindeln: Utvalda dagar 15maj-15 oktober.
Dalarna: Maj till September, främst helger. 

Upplevelsen är för en person och utförs med andra i grupp.

Minimumkrav på visst antal bokade kan förekomma för att forsränning ska kunna utföras. Hör efter vid bokningstillfället.

Annan information
Möjligheter till övernattning finns, fråga vid bokning.

Inför utförandet

Åldersgräns Åre 10 år. I Ekorrsele varierar åldersgränsen beroende på vattenläget.
Transport mellan mötesplats och forsen ingår.

Vattenläget i forsen måste vara enligt Sjöfartsverkets norm för licensiering för kommersiell forsränning. Vattenläget bestämmer därför när det är möjligt att forsränna.

Kundrecensioner

Fick detta i 30 års present av min sambo och upplevelsen var helt otrolig! Vi valde att åka till Björbo utanför Borlänge och hade den fantastiska och godhjärtade instruktören Lama. Vi fick både testa forsränning och Duckying, fikade och skrattade gott. Thank you so much Lama for this experience! You made my birthday gift perfect with your warm welcoming, made us feel super safe with you and we had A LOT of fun! Forever thankfull for this experience with you!

Annmari, Maj 2021
Utfördes i: Borlänge

Det var en jätterolig upplevelse och bra guide! Hade gärna gjort om det.

Madeleine, Augusti 2020
Utfördes i: Borlänge

Finns inget som var mindre bra, allt var helt perfekt. Bra fors för nybörjare, oerhört trevlig personal som frikostigt bjöd på sig själva, lugnt och skönt ställe, varmt i vattnet, sol, stjärnhimmel, lägereld och en extratur i forsen dagen efter. Sagolikt!

Reidar, Augusti 2020
Utfördes i: Borlänge

Rekommenderade upplevelser