Sveriges Bästa: Kebnekaise Adventure

49 995 kr
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Sveriges Bästa: Kebnekaise Adventure
  • Privat fjällguide tillgänglig dygnet runt
  • All inclusive mat och dryck
  • Boende i dubbelrum
  • Helikoptertur
Kebnekaise

Sveriges Bästa: Kebnekaise Adventure

Sveriges Bästa: Kebnekaise Adventure

49 995 kr

Upplev Sveriges högsta berg med en äventyrslysten vän. Här väntar möjligheten att bestiga Kebnekaise med egen fjällguide och utan att tumma på bekvämligheterna. Välkomna till storslagen natur, god mat och en helikoptertur från Kebnekaise.

Kebnekaise
Sveriges Bästa: Kebnekaise Adventure

Upplev Sveriges Bästa: Kebnekaise Adventure

  • Privat fjällguide tillgänglig dygnet runt
  • All inclusive mat och dryck
  • Boende i dubbelrum
  • Helikoptertur

Bestig Kebnekaise med privat fjällguide

Kebnekaise är med sina ca 2 100 möh Sveriges högsta fjäll. Årstidsväxlingarna ger vackra kontraster med vårsolens alla nyanser, sommarens grönskimrande och blommande fjällsidor och höstens starka färger bland mossor, träd och fjäll. Att vandra vid Kebnekaise ger förutom natursköna upplevelser förståelse för den ödmjukhet och respekt som krävs inför naturens kraft och utmaningar.

Det finns många sätt att uppleva Sveriges högsta punkt på. Det här är förmodligen det bästa. I den här unika fjällupplevelsen tummas det varken på komfort eller naturintryck. Tillsammans med er alldeles egna fjällguide får ni storslagen natur, god mat och en avslutande helikoptertur från Kebnekaise Fjällstation till Nikkaloukta.

Ni inleder första dagen i Nikkaloukta och går igenom nödvändig utrustning samt viktiga punkter att tänka på när ni rör er i dessa områden. Väl uppe på Kebnekaise Fjällstation inleder ni er toppbestigning av Kebnekaise. Er guide ger under turen en utbildning i hur man överlever i svensk fjällnatur. Ambitionen är att ni i framtiden ska kunna göra egna expeditioner i svenska fjäll. Utöver att ta er upp på toppen och utbilda er i svensk vildmark finns guiden tillgänglig dygnet runt för att göra er vistelse oförglömlig. 

Tillbaka från toppförsöket bor ni på Kebnekaise Fjällstation i ett eget dubbelrum. På kvällen avnjuter ni en 3-rättersmiddag med dryck. Efter maten kan ni koppla av i bastun med en kall öl tillsammans med er guide. Passa på att ställa frågor om fjäll och vildmark eller om historier från dessa mytomspunna områden. Klara för kvällen drar ni er tillbaka till ert rum för en välförtjänt natts sömn.

Sista dagen inleds med en stärkande frukost och en utvärdering av toppförsöket tillsammans med er guide. Om ni har fler frågor är det ett bra tillfälle att ställa dem nu. Efter frukost väntar en avslutande och oförglömlig helikoptertur tillbaka till Nikkaloukta. Här får ni se det dramatiska landskap som ni tämjt dagen innan. Klappa er själva på axeln för ett väl genomfört äventyr ni sent kommer glömma!

Mer om upplevelsen

Personliga artiklar såsom kläder och skor. 
Utrustningslista fås vid bokning av upplevelse.

Utförs inte på vinterhalvåret pga. stränga väderförhållanden. 

3-dagarstur med två övernattningar.
Turen startar med samling i Nikkaluokta

Gäller för två personer. 

Enklare träningsförberedelse kan fås av er fjällguide om efterfråga finns. 

Inför utförandet

God fysisk form krävs för att genomföra upplevelsen. 

Kundrecensioner

Vi har för tillfället inga kundrecensioner för denna upplevelsen.

Rekommenderade upplevelser