Exklusivt hos Live it
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Drejningskurs
  • Grunderna i drejningsteknik
  • Handledd drejningskurs i inspirerande slottsmiljö
  • Det egenskapade alstret följer med hem
  • 1 kg lera ingår

Drejningskurs

I tusentals år har människan med sina händer och lera som främsta redskap skapat bland annat krukor, vaser och skålar. Här får man under professionell handledning prova på det rogivande och inspirerande hantverket drejning.

Inline - Drejningskurs

Upplev Drejningskurs

  • Grunderna i drejningsteknik
  • Handledd drejningskurs i inspirerande slottsmiljö
  • Det egenskapade alstret följer med hem
  • 1 kg lera ingår

Upplevelsen Drejningskurs

Tänk att äta frukost ur en skål man skapat helt själv, eller kunna ge bort en egenskapad ljusstake. Här finns chansen att lära sig det uråldriga hantverket drejning i fantastisk naturnära slottsmiljö.

Denna grundläggande prova-på drejning börjar med att en erfaren krukmakare berättar om hantverket som ligger bakom drejning. Sedan blir deltagarna tilldelade varsin lerklös samt drejskiva och den kreativa processen kan börja. Under hela upplevelsen ges handledning och tips för att resultatet ska bli som man önskar. När kursen är färdig får man självklart ta med sitt egenskapade alster hem, förpackat i en praktisk låda. Kanske får du en present som tack för upplevelsen...

 

Mer om upplevelsen

Upplevelsen sker inomhus och är inte väderberoende.

Utvalda vardagar (kvällstid) året runt.

Ca 1,5 - 2 timmar, vid ett tillfälle.

För en person. Upplevelsen utförs i en liten grupp tillsammans med andra deltagare.

Kaffe och te ingår.

Inför utförandet

Bränning sker vid separat tillfälle mot en avgift. 

Vid allvarlig pälsdjursallergi avråder vi från deltagande i upplevelsen då en hund regelbundet vistas i lokalen.

 

Kundrecensioner

Det var kul att dreja. Läraren var kunnig och älskar sitt arbete, men det märktes att läraren var mindre erfaren som lärare och kunde ha engagerat sig lite mer med eleverna. Men i stort var det väldigt bra och jag hade både roligt som lärde mig mycket.

Jan, Oktober 2020
Utfördes i: Stockholm

Det var väldigt fin upplevelse, miljön var väldigt mysig och det var otroligt roligt att få testa på drejning. Det var bra lärare som visade hur det går till och sedan vägledde oss fram under kursens gång. Såklart är det ganska svårt men jag känd att jag lärde mig mer och mer under tidens gång. Det som var lite mindre bra, var att det inte fanns så många sittplatser så fick lov att stå under dessa två timmar. Det var lite jobbigt då jag inte kunde fokusera helt på drejningen för att fötterna värkte.

Josefin, September 2020
Utfördes i: Stockholm

Jättetrevlig personal och mysig miljö. Det var dock tråkigt att de andra kursdeltagarna (unga, pigga och till synes ogravida) snodde åt sig alla sittplatser och inte lät mig som höggravid sitta ner under drejningen - det gjorde upplevelsen riktigt jobbig då jag redan hade ont i både fötter och rygg. Annars var det jätteroligt och något jag vill prova på igen.

Denice, September 2020
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser

Glasblåsning
Stockholm (Bro), Tierp (Tobo)
Stockholm (Bro), Tierp (Tobo)
Silversmide
Stockholm, Göteborg, Malmö, Motala, Uppsala
Stockholm, Göteborg, Malmö, Motala, Uppsala