Exklusivt hos Live it
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Fjällkurs
  • Lär dig grunderna i fjällkunskap.
  • Foton från fjällkursen. 
  • Alla kurser leds av certifierad fjälledare/vildmarksguide.
Åre

Fjällkurs

Allt fler upptäcker den fantastika fjällmiljö som finns i Sverige. Men vad behöver man känna till innan man ger sig ut på fjället? Här kan ni välja mellan två olika kurser som är absolut nödvändiga för att kunna njuta av en magisk fjällupplevelse.

Åre
Inline - Fjällkurs

Upplev Fjällkurs

  • Lär dig grunderna i fjällkunskap.
  • Foton från fjällkursen. 
  • Alla kurser leds av certifierad fjälledare/vildmarksguide.

Upplevelsen Fjällkurs

Välja mellan Eldkurs eller Navigeringskurs, båda alternativen leds av en certifierad fjälledare/vildmarksguide och ger er under ca 3 timmar kunskap om grunderna i relevant fjällkunskap

Eldkurs
Hur startar vi en eld? Vilket träslag brinner bäst? Vart hittar vi torrt brasvirke i skogen? Hur använder vi tändstål? Vilka olika brasor är användbara vid vilka tillfällen? Vart får vi elda?
På denna eldkurs får ni lära dig grunderna i glöd, flammor och eldkunskap. Passar dig som vill få kunskap om att tända en säker brasa ute i det fria, men även dig som vill få mer ingående kunskap om eld och överlevnad.

Navigeringskurs
Hur fungerar en kompass? Hur läser vi av en karta med kompass? Hur kan vi beräkna hur lång tid det tar mellan olika punkter beroende på avstånd och höjd?
Under denna navigerinskurs går ni igenom grunderna i navigering så du själv kan gå vidare med karta och kompass på fjället.

Fjällkursen innehåller även fjällfika i form av äkta kokkaffe som kokas på plats över öppen eld och bakverk från lokala aktörer. För att ni ska kunna uppskatta kursen ordentligt, lyckas vara i nuet och minnas alla moment ingår även foton som guiden fotograferar under kursens gång – slipp krångla med egen telefon och kamera under fjällkursen och passa på att verkligen uppleva och njuta av kursens moment och Åres fina fjällmiljö.

 

Mer om upplevelsen

Utrsutning till upplevelsens olika moment ingår. 

Året om.

Ca. 3 timmar. 

Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp. 

Kundrecensioner

Vi har för tillfället inga kundrecensioner för denna upplevelsen.

Rekommenderade upplevelser