Exklusivt hos Live it

Ångbåtsmusik Deluxe

4.4 / 7 röster
3 190 kr
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Ångbåtsmusik Deluxe
  • Kryssning med anrika ångfartyget s/s Blidösund
  • Välkomstdrink
  • Livemusik i aktersalongen
  • Trerätters Ångbåtsmeny med dryckespaket på kvällens andra sittning

Ångbåtsmusik Deluxe

Ångbåtsmusik Deluxe

4.4 / 7 röster
3 190 kr

Välkomna ombord på Ångfartyget s/s Blidösund för en helkväll fylld av upplevelser. När kvällarna är ljumma går Musikbåten genom Stockholms vackra skärgård och i solnedgångens ljus ges unika upplevelser inom musik, mat och dryck.

Inline - Ångbåtsmusik Deluxe

Upplev Ångbåtsmusik Deluxe

  • Kryssning med anrika ångfartyget s/s Blidösund
  • Välkomstdrink
  • Livemusik i aktersalongen
  • Trerätters Ångbåtsmeny med dryckespaket på kvällens andra sittning

Skärgårdskryssning med s/s Blidösund

Att gå ombord på ångfartyget s/s Blidösund är att kliva in i ett stycke Sverige från förra sekelskiftet. Känn det svaga dunket från ångmaskinen, hör maskintelegrafen ringa och sedan tre signaler från ångvisslan och nästan ljudlöst är turen på väg ut i skärgården! Lustturer kallades det när Blidösund var ung i början av förra seklet, ett fint ord som antyder att här bejakas glädjen och lusten.

Sedan 1973 byter ångfartyget Blidösund skepnad under sommarhalvåret och blir Musikbåten. De populära musikkryssningarna ger en närhet till artisterna som står helt utan jämförelse. Lägg till en kuliss bestående av Stockholms skärgård badandes i solnedgången och vi ges en inramning som gör detta till en helt unik totalupplevelse.
Med ett brett urval artister blandas gammalt och nytt, både nya ansikten och välkända profiler. Med konserter inom jazz, visor, pop, blues, soul och rock finns något för alla. Val av konsert görs utifrån aktuellt artistprogram och sker vid bokning.

Upplevelsen börjar med ombordstigning och välkomnande från befälhavaren. I baren hämtas välkomstdrink och sedan är det bara att ta plats och njuta av den nästan ljudlösa turen ut genom Stockholms inlopp. 

Kvällens middag dukas upp på den andra sittningen i 1:a klass matsalen på ovanvåningen och är en smakfull trerättersmeny. All mat lagas ombord med ett medvetet hållbarhetstänk och närproducerade råvaror efter säsong. 

Välkomna ombord på Musikbåten för en nutida lusttur av upplevelser och glädje!

Mer om upplevelsen

Ej väderberoende, turen anpassas efter vädret.

Utvalda datum juli - september. Denna kryssning är skräddarsydd för Live it och behöver förbokas, dvs. ingen drop-in. Med reservation för fullbokade datum.

Program för 2021 finns här.

Ca 3,5- 4 timmar

Gäller för två personer, det är andra passagerare ombord.

Middag
På kvällens andra sittning serveras en fast trerätters Ångbåtsmeny. Ångbåtsmenyn innehåller självfallet den klassiska Ångbåtsbiffen som varmrätt eller lättrimmad fjordlax för den som så önskar. Självfallet finns även en helt vegetarisk meny.  Allergier och specialkost behöver föranmälas vid bokning. Till middagen serveras dryckespaket bestående av öl/vin, ett glas till förrätt, ett glas till varmrätt och till dessert serveras kaffe/te.

Inför utförandet

Turen går som regel i Stockholms innerskärgård men kan även via slussning gå in i Mälaren. Avgångsplats är alltid Skeppsbrokajen, nedanför kungliga slottet.

s/s Blidösund är ett rökfritt fartyg.
Åldersgräns 18 år.

Kundrecensioner

Underbart resa och bra service.

Jeronimo, September 2021
Utfördes i: Stockholm

Ångbåtsbiffen var mycket god.

Per-Erik, September 2021
Utfördes i: Stockholm

Artisten byttes ur till följd av Sjukdom. Lite tråkigt men ersättaren var ok. Mat o dryck var mycket bra och servicen vid måltiden perfekt.

Benito, Augusti 2021
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser