Hjälp

Kundservice

Privat
Företag

Segelflyg

st
1 845 kr
Köp
4.6 / 86 röster
Lägg till i bucketlist
Lägg till i bucketlist

Vill du få luft under vingarna? Sväva som en fågel över Sveriges vackra natur i ett segelflygplan!

  • Information om segelflygning och termik
  • Flygningen utförs som en utökad provlektion
  • Kanske första steget mot ett eget segelflygcertifikat!
Mer information

Upplevelsen Segelflyg

På plats på flygklubben kommer du att bli väl omhändertagen av en erfaren segelflygare. Inför flygningen kommer handledaren ge dig en grundläggande förklaring om vad som kommer att hända, ge säkerhetsrutiner och förklara instrumenten. Sen är det dags att bege sig iväg upp i det blå.

Segelflyg är en sport där du i ett segelflygplan blir uppbogserad av ett motorflygplan eller med en vinsch. Väl uppe i luften kommer piloten att koppla loss bogserlinan för att sedan visa dig hur du flyger. Givetvis kommer du att sköta stora delar av flygningen själv. Har du tur kommer du också att få känna på så kallad termik, som bildas när solen lyser på en markyta. Det är denna uppåtgående luft som ger segelflygaren möjlighet att stiga högt upp och flyga vidare ut över Sveriges landskap! Hos de allra flesta klubbarna kan provlektionen även genomföras i ett motorsegelflygplan.

Orter

Göteborg, Malmö, Uppsala, Alingsås, Borås, Dala-Järna, Eskilstuna, Halmstad, Jönköping, Karlskoga, Landskrona, Lidköping, Linköping (Finspång), Ljungby, Motala, Västerås, Växjö, Älvsbyn.

Kundrecensioner

5/5 Joacim ‐ Jun 2017, Göteborg
Trevligt mottagande och väldigt informativt. Lagom lång tid att utföra upplevelsen. Allt kändes tryggt och säkert.

5/5 Gaida ‐ Jun 2017, Västerås
Det var mycket bra upplevelse! Vi ändrade också upplevelsen från en till annan och det gick mycket smidigt och bra.

4/5 Jesper ‐ Jun 2017, Göteborg
Trevligt folk som skötte de och häftig upplevelse i helhet!

Dela


Inför Utförandet

Personförsäkring och byten
Personförsäkring och fri bytesrätt utan kostnad ingår alltid i våra upplevelser.

Försäkring

När det är dags för en upplevelse eller ett event är det viktigt att våra kunder känner sig trygga. Därför ingår det försäkring utan extra kostnad i alla Live it-upplevelser inom Sverige - oavsett om det är en chokladprovning eller en dag på motorbanan.

Skulle det otänkbara inträffa är kunden, helt utan självrisk, försäkrad att få obegränsad med läkar-, sjukhusvård och behandling efter en olycka. Dessutom gäller försäkringen vid stöld, rån och merkostnader vid försenad resa. Läs mer om försäkringens villkor och dess omfattning i filerna nedan.

Kan jag byta min upplevelse?

Värdebeviset avser ett förslag på upplevelse för mottagaren. Om mottagaren hellre vill göra något annat går det bra att byta upplevelse genom att logga in på Mitt Live it-konto och följa instruktionerna. Mottagaren kan välja en annan upplevelse inom giltighetstiden och innan någon bokning har gjorts.

Om mottagaren väljer en dyrare upplevelse måste aktuell mellanskillnad betalas. Väljer mottagaren en billigare upplevelse än den urspungliga får hen tillgodo på mellanskillnaden. I fall då bytet innebär att 300-599 kr läggs till med kortbetalning förlänger vi värdebeviset med tre månader. Om bytet innebär att 600 kr eller mer läggs till förlänger vi värdebeviset med sex månader. Dock kan värdebeviset inte ha ett utgångsdatum som är mer än två år bort från det ursprungliga datumet.

Det är möjligt att förlänga giltighetstiden på värdebevis med en, tre eller sex månader i taget (max upp till totalt två år). Förlängningen kostar 50 kr/månad. Har du bokat ett datum utanför värdebevisets giltighetstid kan förlängning göras efter att giltighetsdatumet har passerat. Har du inte bokat ett datum måste förlängningen göras innan giltighetsdatumet passerat.

För att förlänga ett värdebevis giltighetstid eller om du har ytterligare frågor vänligen kontakta oss per mail eller telefon 08-120 182 00.

Viktig information

Viktbegränsningar kan förekomma, ca 105kg maxvikt. Maxlängd ca 2 meter. Detta kan dock variera från ort till ort, hör efter vid bokning.

Klädsel/Utrustning

Klä dig bekvämt och ha lågklackade skor. Tänk på att det är ett stort öppet fält du kommer att vistas på, oftast av gräs. Ta med solskyddsfaktor och en solhatt/keps på sommaren. Solglasögon rekommenderas året runt.

Väder

Vi rekommenderar att du ringer för att försäkra dig om lämpliga väderförhållanden innan du ger dig iväg. Inställd flygning på grund av vädret eller tekniska problem ombokas till ett senare datum. Ombokningar på grund av tekniska orsaker kan ske med kort varsel.

Tillgänglighet

Generellt april-september, med vissa avvikelser beroende på flygort.

Varaktighet

Flygningen kommer att pågå i 20-30 min beroende på väder och vilka övningar ni väljer innan det är dags att landa.

Antal deltagare

Upplevelsen är för en person.

Annan information
Åskådare är välkomna att närvara vid start- och landningsplatsen.

Svar på vanliga frågor