14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Silversmide
  • Upplev känslan att skapa i äkta silver
  • 4-5 timmar i professionell smyckesverkstad
  • Handledning av professionell silversmed/-designer

Silversmide

I den här inspirerande upplevelsen lär vi oss hantverket bakom silversmide. Det sågas, stansas och klipps i äkta silver. Resultatet blir ett vackert smycke med personlig prägel. Har du tur får du smycket som tack för presenten.  

Upplev Silversmide

  • Upplev känslan att skapa i äkta silver
  • 4-5 timmar i professionell smyckesverkstad
  • Handledning av professionell silversmed/-designer

Upplevelsen Silversmide

I en professionell smyckesverkstad med handledning av en smyckesdesigner och silversmed hålls denna grundläggande praktikkurs.

Silversmide är ett komplicerat hantverk som tar år att lära sig behärska fullt ut. Lyckligtvis går det däremot mycket snabbt att lära sig grunderna i silversmide och att lyckas skapa ett vackert smycke redan som nybörjare är ingen omöjlighet med rätt handledning. Såga ut en fin form ur en silverplåt och bearbeta smycket i en professionell smyckesverkstad. Nästan alla lyckas skapa något som de verkligen vill använda!

Det ingår silver och övrigt material till ett smycke på max 7-8 gram.

Halvvägs in i kursen är det en 30 min paus. Ta med egen lunch eller besök något närliggande kafé. 

Mer om upplevelsen

Utvalda dagar året runt, oftast helger men veckodagar (på kvällstid) kan förekomma.

Ca 4-5 timmar inkl 30 min paus.

För en person, i grupp med andra.

Annan information
Du väljer själv vad du vill skapa i silver, tänk gärna ut idéer i förväg! 
Vill du göra ett hänge till halsband finns det passande kedja eller läderband att köpa till på plats för den som önskar.

Inför utförandet

Bokning sker genom Live it. Logga in med ditt värdebevis på Mitt Live it och boka via vår onlinebokning alternativt kontakta Live its kundtjänst på 08-120 182 00 för bokning.

Kundrecensioner

Små grupper och härlig stämning. Bra utrustning och instruktör.

Elin, April 2022
Utfördes i: Stockholm

Väldigt trevlig workshop med silversmeden Eva. Men på liveit står det att man ska göra ett hängsmycke, men det var inte alls ett krav hos silversmeden. Man kunde alltså göra vilken typ av smycke man ville. Vilket blev lite dumt då jag förberett mig på att göra ett hängsmycke när jag egentligen hade velat göra en ring. Och när jag kom dit hade jag inga idéer för ring och gjorde hängsmycke ändå. Så en omformulering från liveit vore bra!

Malin, April 2022
Utfördes i: Stockholm

Lagom stor grupp 4 pers. Bra lärare och fin lokal. Bra kreativ frihet för oss inom rimliga gränser, satta av en förnuftig lärare. Dessutom mycket trevliga deltagare möjligen med undantag av mig. En riktigt bra dag!

Ulf, Mars 2022
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser