Vinteräventyr hundspann

4.8 / 12 röster
5 595 kr
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Vinteräventyr hundspann
  • Alla turer leds av professionella guider
  • Kör ditt eget hundspann med 4-6 hundar
  • Övernatta i en varm och mysig stuga
  • Ekoturismmärkt arrangör "Naturens bästa"
Vindeln (Västerbotten)

Vinteräventyr hundspann

Vinteräventyr hundspann

4.8 / 12 röster
5 595 kr

Hundspann är nog det bästa sättet att färdas genom ett snöklätt vinterlandskap. Allt du hör är medarnas ljud mot snön och hundarnas flämtande. Helt plötsligt flyger det upp en orre som gömt sig i snön, en älg dyker upp bakom nästa krök och nere vi myrkanten letar 300 renar efter renlav. Närmare naturen än så här kommer du inte!

Vindeln (Västerbotten)
Inline - Vinteräventyr hundspann

Upplev Vinteräventyr hundspann

  • Alla turer leds av professionella guider
  • Kör ditt eget hundspann med 4-6 hundar
  • Övernatta i en varm och mysig stuga
  • Ekoturismmärkt arrangör "Naturens bästa"

Upplevelsen Vinteräventyr hundspann

Dag 1: Ankomst på kvällen. Vid ankomsten väntar en god och matig smörgås med en kopp varmt och möjlighet att köpa ett glas vin eller öl. Är vädret med er väntar norrsken redan första natten.

Dag 2: Dagen inleds med en stadig och välsmakande frukost. Sedan selas hundarna och slädarna packas för att påbörja äventyret ut i naturen. Man kör genom det storslagna skogslandskapet i ca 2 timmar innan ni når lunchstället. Ni klappar om hundarna och gör upp eld för att ordna med maten och kaffet. När ni är mätta och belåtna går färden vidare. Färden går över myrmark och sjöar. Det är en otroligt vacker natur vi färdas genom och chansen att se älg och ren är stora.
Tillbaka på campen och vi hjälps åt att sela av hundarna innan vi går till kåtan. Middag serveras i samlingskåtan eller i gästhuset. Här bjuds det på äkta västerbottniska läckerheter. Efter middagen återstår sedan bara den välbehövliga vilan i en skön säng och de flesta av gästerna sover redan kl 21.00 efter en tröttsam dag på släden, och det sista man hör i den tysta vinternatten är hundarnas ylande.
Övernattningen sker i ett gästhus med sköna bekväma sängar, och det finns toalett, dusch och möjlighet att laga mat och fika.

Dag 3: Efter frukost börjar dagens färd som är ca 3-4 mil i ett landskap som är vackert och rikt på djurliv. Eftersom man färdas nästan ljudlöst är det inte ovanligt med t ex ren, älg, räv och rådjur i spåren. Dessutom kan vi få se tjäder, orre, ripa och med lite tur en kungsörn som håller till någonstans i närheten. Lunchen äts i det fria och man hjälps åt både med maten och att ta hand om hundarna, sedan startar färden hemåt.

Mer om upplevelsen

Kylan kan vara sträng under vissa perioder, men arrangören tillhandahåller kläder avsedda för arktiskt klimat som håller er varma även när temperaturen kryper nedåt.

Beroende på snötillgång så sträcker sig säsongen från senare delen av november till mitten av april.

Två dagarstur - inklusive två övernattningar. 

Upplevelsen gäller för en person. Som gäst på turerna kan man välja mellan att köra sitt eget hundspann med 4-6 hundar, eller bara luta sig tillbaka och njuta i en stor släde och överlåta det hårda arbetet till guiderna.

Naturens Bästa
Arrangören är stolt över att tillhöra ett av de 12 första företagen i Sverige som fick utmärkelsen Naturens Bästa.

Inför utförandet

Resan till och från Vindeln, Västerbotten är inte inkluderad i priset. Aktiviteten har ingen åldersgräns, men god hälsa är ett krav.

Kundrecensioner

Bra organisation trevliga och kunniga värdar. Tyvärr dyr resa till upplevelsen

Ingrid, April 2019
Utfördes i: Vindeln

Trevligt bemötande, god mat och fantastiska hundar.

Linnea, Mars 2019
Utfördes i: Vindeln

Underbara hundar som ger så mycket kärlek och super trevlig personal med super bra service :)

Jenny, Mars 2019
Utfördes i: Vindeln

Rekommenderade upplevelser