Exklusivt hos Live it
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Brevmysterier med Sherlock Holmes
  • Nytt brev med ledtrådar varje vecka
  • Lös mysteriet innan Sherlock Holmes!
  • Ett mysterium varar i 6-8 veckor
Hela landet

Brevmysterier med Sherlock Holmes

Ta på dig detektivhatten, gnugga geniknölarna och hjälp Sherlock Holmes att lösa mysterier via brev. Nu är det dags att imponera på mr. Holmes! 

Hela landet
Inline - Brevmysterier med Sherlock Holmes

Upplev Brevmysterier med Sherlock Holmes

  • Nytt brev med ledtrådar varje vecka
  • Lös mysteriet innan Sherlock Holmes!
  • Ett mysterium varar i 6-8 veckor

Riktiga brevmysterier hem i brevlådan

Sherlock Holmes har hamnat i husarrest efter att ha retat upp kungahuset. Han tvingas lämna sin detektivbyrå på Baker Street 221B i händerna på Dr. Watson och far själv ut på landet.

För att stå ut med tillvaron behöver han stimulans. Watson gör sitt bästa för att sammanfatta fallen han tar sig an och skickar veckovis rapporter till sin gamle vän.

Du – i egenskap av Sherlocks nya hjälpreda – har fri tillgång till dessa brev. Din dröm är att lösa ett av Sherlocks fall före mästerdetektiven själv...

Hur går det till?

Sherlocks bekanta (oftast Watson) samlar ny information som de skickar via brev i förhoppning om att han ska lösa fallet. Du tar emot dessa genuina, faktiska brev i din brevlåda varje vecka.
Varje vecka får du mer information om fallet vilket gör det enklare att lösa. Därmed finns möjligheten att imponera både på oss och andra med en tidig och välfunnen lösning. Den ultimata utmaningen är att lösa det innan Sherlock Holmes.

Välj mellan nedan mysterium.

Den blyge mannen

En illa omtyckt uppfinnare hittas död i sin hypermoderna herrgård. Diskretion är av högsta intresse, så Dr. Watson får uppdraget att reda ut fallet.

Extrem blyghet gjorde att uppfinnaren undvek folk i största möjliga mån, och inte hade träffat en själ på många år. Fram till hans död, vill säga. För under veckan som blev hans sista hade han bjudit in en rad besökare som skulle få ta del av hans nya uppfinning.

I början verkar fallet enkelt, men förbluffande detaljer gör att det växer sig snårigt. En av besökarna ljuger, men vem?

Mysteriet med den blyge mannen kräver en förmåga att sålla ut det omöjliga för att hitta sanningen, samt god organisation. Här är det klassisk deduktion (dra slutsatser utifrån observationer) som gäller.

Mer om upplevelsen

Ingen särskild utrustning krävs, men gnugga geniknölarna och håll utkik i brevlådan. 

Upplevelsen är inte väderberoende. 

Tillgänglig året runt.

Ett mysterium varar i 6-8 veckor. Mottagaren får ett brev i veckan. 

Mysteriet lämpar sig bäst för en till två personer. 

Beställning och val av mysterium görs via arrangören. Det första brevet kommer hem i brevlådan inom en vecka efter beställning.

Inför utförandet

Mysterierna är i första hand gjorda för vuxna, men det rör sig om "mysiga mord" utan opassande detaljer. Därför kan även yngre mysterielösare med visst läsintresse vara med och lösa mysteriet. 

Kundrecensioner

Vi har för tillfället inga kundrecensioner för denna upplevelsen.

Rekommenderade upplevelser