14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Tumlarsafari
  • Se val i Sverige
  • Djur & natur i kombination
  • RIB-safari med erfarna guider
  • Möjlighet att uppleva Naturum Kullaberg
Helsingborg (Kullaberg)

Tumlarsafari

Upplev unikt tumlarsafari vid natursköna Kullabergs naturreservat. Tumlare är en liten val som är nära släkt med delfinen. Glöm inte kameran på denna guidade RIB-tur.

Helsingborg (Kullaberg)
Tumlarsafari

Upplev Tumlarsafari

  • Se val i Sverige
  • Djur & natur i kombination
  • RIB-safari med erfarna guider
  • Möjlighet att uppleva Naturum Kullaberg

Upplevelsen Tumlarsafari

Välkommen till vackra Kullabergs naturreservat och en naturupplevelse utöver det vanliga. Miljön på Kullaberg kan beskrivas som exotisk med grottor och klippformationer som lätt för tankarna till platser långt utanför Sveriges gränser. Därför är det kanske inte konstigt att det är just utanför Kullaberghalvön som tumlarna håller till. Tumlare är små tandvalar som har stora likheter med delfiner, de är nyfikna djur som gärna kommer upp till ytan för en titt.

Ni möter upp de erfarna guiderna och tar en kort promenad genom Kullabergs unika natur ned mot havet. Väl framme vid stranden är det dags att hoppa i RIB-båten för att upptäcka den häftiga naturen från vattnet. Guiderna känner till området väl och chanserna att se tumlare under safarituren är väldigt goda då de trivs utmärkt även i våra svenska vatten. Glöm inte kameran under denna unika djur- och naturupplevelse!

Mer om upplevelsen

Bekväma kläder efter väder. Nödvändig utrustning ingår.

Vänligen uppmärksamma att upplevelsen är väderberoende och kan komma att ställas in med kort varsel.

Utvalda datum maj - augusti.

Totalt ca 2 timmar varav safaritur ca 1 timme.

En person, sker i grupp med andra.

Annan information
Upplevelsen inkluderar vandring på Kullaberg och är därför inte handikappanpassad. Tumlare är vilda djur och vi kan därför inte garantera att de visar sig. Normalt så ser man tumlare ca 65 - 75 % av turerna.

Inför utförandet

Rekommenderad åldersgräns minst 5 år. Tänk på att promenaden ned till vattnet är bitvis brant om ni har små barn. Vägen är inte handikappanpassad eller lämplig för barnvagnar.

Kundrecensioner

Mycket bra och engagerad support från er med ombokning och förlängning pga Covid. Upplevelsen i sig var toppklass med en underhållande och framförallt kunnig presentatör

Håkan, Augusti 2021
Utfördes i: Kullaberg

Kul att åka ribbåt. Som tumlarsafari är upplevelsen begränsad. Vi skymtade några fenor på långt avstånd. Chansen till en större tumlarupplevelse verkar inte stor.

Jan, Augusti 2021
Utfördes i: Kullaberg

Bra guide, fick se tumlare. Underbart väder. Dock lite klurigt med bokningen. På deras hemsida gick att boka, men det gick inte att skriva in presentkortet från er. Försökte flera gånger. Fick efter ett par försök på telefonen hjälp att boka och då gick det bra.

Helen, Juli 2021
Utfördes i: Kullaberg

Rekommenderade upplevelser

Rid islandshäst
Jönköping, Skövde/Mariestad (Tidan)
Jönköping, Skövde/Mariestad (Tidan)