Endast hos Live it
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Glassprovning
  • Provsmakning av färsk glass
  • Lär dig mer om Gelato
  • Inga förkunskaper krävs

Glassprovning

Glassälskarens dröm är här! Njut av olika smaker av god färsk gelato och överraska dina smaklökar under en härlig glassprovning. Möt människor som brinner för äkta Gelato. 

Inline - Glassprovning

Upplev Glassprovning

  • Provsmakning av färsk glass
  • Lär dig mer om Gelato
  • Inga förkunskaper krävs

Upplevelsen Glassprovning 

Glass har på senaste tiden fått en helt ny innebörd med mängder av tillagningssätt, märken och sorter. Men bara de finaste råvarorna och en omsorgsfull tillverkning gör att glass får en alldeles speciell konsistens och smak. Under en glassprovning får ni prova en mängd olika och spännande smaker där gelaton är gjord på naturliga råvaror och färsk produktion sker på plats i butiken. 

Stockholm
På Gelateria Amore är passionen på riktigt. Den familjedrivna gelaterian kom i kontakt med gelaton för ca 10 år sedan och har sen dess tagit ett steg i taget för att förverkliga sin dröm om att driva en levande gelateria där det serveras gelato i alla möjliga smaker. Deras vision är att alla ska få uppleva fröjden i äkta gelato som är gjord på de finaste ekologiska råvarorna och upptäcka hur äkta kärlek smakar. Välkommen till Kärlekens Glassbutik. 

Malmö
Köld är en glassmakare som spänner bågen ordentligt. Malmöborna har redan bekräftat att de träffat mitt i prick. Med smaker som Golden Cream, Chokladboll mfl serverar de kanske Sveriges godaste glass. Här finner vi traditionell grädd-baserad glass men med hjärta och själ i Kalifornien har de även utvecklat och fulländat veganska alternativ med kokosmjölk eller cashewnötter som bas utan att tumma på smak eller kvalité. Här möter ni nya smakkombinationer som är magiska men aldrig fåniga. Deras metod är enkel; börja med smaken, välj därefter den bas som skapar den bästa smakupplevelsen.
Varmt välkomna till Köld! 

Mer om upplevelsen

Stockholm: Utvalda datum juni-oktober

Malmö: Utvalda datum augusti-juni

Ca 1-1,5 timme.

För en person, sker tillsammans med andra i grupp.

Åldersgräns 10 år i Stockholm, dock är det en provning där det kan förekomma några experimentella glassorter. 

Inför utförandet

Vid allvarligare överkänslighet som t.ex. nötallergi avråder vi från att utföra upplevelsen då samma glassmaskin används till alla sorter.

Kundrecensioner

Själva glassprovningen i sig var bra. Men detaljerna runt omkring kunde varit bättre. Jag hade gärna sett att det var bättre förberett och lite trevligt framdukat. Det hade även varit bra om man fick ett formulär där man kunde föra noteringar över de olika smakerna. I dessa tider hade jag även önskat att det var lite mer hygieniskt, för vissa moment kändes inte helt ok med tanke på risken för spridning av Covid-19.

Annamaria, Juni 2020
Utfördes i: Malmö

Trevlig och rolig glassprovning.

Anna, Juni 2020
Utfördes i: Malmö

Mycket informativ och kul, glad och positiv ägare som höll i det hela.

Marcus, Juni 2020
Utfördes i: Malmö

Rekommenderade upplevelser

Chokladprovning
Stockholm, Göteborg, Jönköping, Umeå, Uppsala, Östersund
Stockholm, Göteborg, Jönköping, Umeå, Uppsala, Östersund