14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Solve a mystery
  • Två timmar upplevelse för upp till fyra personer/gåta
  • Mordgåta byggd och skapad utifrån verkliga händelser
  • Ni löser gemensamt gåtan
  • Upplev fantastiska miljöer i Gamla Stan och känn historiens vingslag

Solve a mystery - en mordgåta

Året är 1899, under de valvformade bågarna utanför riksdagshuset råder det en märklig stämning. En välbärgad man har spårlöst försvunnit och allt pekar på att lösningen finns i Gamla stans gränder och vrår. Det är nu upp till er som ansvariga utredare att lösa detta fasanfulla och bestialiska brott.

Inline - Solve a mystery

Upplev Solve a mystery

  • Två timmar upplevelse för upp till fyra personer/gåta
  • Mordgåta byggd och skapad utifrån verkliga händelser
  • Ni löser gemensamt gåtan
  • Upplev fantastiska miljöer i Gamla Stan och känn historiens vingslag

Upplevelsen Solve a Mystery

Det här är den perfekta upplevelsen för er som gillar mysterier och gåtor. Upplevelsen lämpar sig utmärkt för vänner och familj eller varför inte plocka med sig kollegorna för en rafflande mordgåta.

Mordet vid Riksdagshuset är inspirerat och baserat på verkliga händelser från sent 1800-tal. En välbärgad och förmögen man är spårlöst försvunnen och det är upp till er att lösa detta mysterium.

Ni öppnar kuvertet vid Riksdagshuset i Gamla Stan och plockar fram mordmysteriet. Under spelets gång löser ni spännande uppgifter som leder er närmre en lösning. Samtidigt upplever ni det fantastiska Stockholm och Gamla Stan. Lösningen av mysteriet nystas upp utanför Kungliga slottet, förhoppningsvis har ni samlat ihop alla ledtrådar som behövs för att peka ut den skyldige av brottet.

Ta med vänner, familj eller kollegor och plocka fram er inre Sherlock Holmes och lös detta historiska brott en gång för alla.

Mer om upplevelsen

Kläder efter väder. Stadiga skor då det blir en del vandring i Gamla Stans kullerstensgränder. 

Ni avgör själva när ni vill genomföra upplevelsen. 

Året runt

Ca två timmar

Upp till fyra personer. 

Inför utförandet

Åldergräns: 8 år i vuxet sällskap. 13 år utan vuxet sällskap.

Spelare per grupp/gåta: 2-4 pers. 

Det är upp till er när ni vill genomföra upplevelsen.

För bästa upplevelse är det rekomenderat att genomföra gåtan i dagsljus. 

Kundrecensioner

Tycker det var bra upplägg med klurigheter att lösa under aktiviteten. Ibland dock lite kortfattat och svårt att få grepp om saker och ting då det behöver vara relativt kortfattat. Jag löste gåtan tillsammans med mina två barn (12 och 14) och det gick hyfsat även om vi gick bort oss lite på slutet bland ledtrådarna. Vi kanske även skulle valt det andra mysteriet då det inte är helt anpassat att diskutera en glädjeflickas arbete med barn... Det skulle kunna funnits med som info kring de olika mysterier, vad som kanske är lite mer lämpligt för yngre och inte.

Johanna, Augusti 2021
Utfördes i: Stockholm

Bra organiserat, lite oklara ledtrådar

Johan, Juli 2021
Utfördes i: Stockholm

Lite snålt med upplysning när vi hämtade brevet. Uppgiften i kuvertet var jättebra upplagd med historia och uppgifter blandat. Vi var två barn och två vuxna och det passade oss alla. Vi löste uppgifterna tillsammans, alla kunde vara delaktiga.

Lars, Juli 2021
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser