Whiskyupplevelse på Mackmyra
Whiskyupplevelse på Mackmyra
Whiskyupplevelse på Mackmyra
Whiskyupplevelse på Mackmyra
Exklusivhos Live it
- 20 %

Whiskyupplevelse på Mackmyra

4.5/ 337 röster
 • Guidad tur av Mackmyra whiskydestilleri
 • Whiskyprovning
 • 3-rätters middag
796 SEK 995 SEK
796 SEK 995 SEK
Gävle

  Ge bort ett besök i Sveriges första whiskydestilleri. Under en hel dag väntar guidning i det unika gravitationsdestilleriet, whiskyprovning i Mackmyras skybar och avslutande 3-rättersmiddag i Whiskybyns Bar & Bistro.

  1998 var åtta f.d. studiekamrater på en skidresa och undrade varför det inte existerade någon svensk whisky. De naturliga förutsättningarna fanns i klimat och agrikultur. Trots det ingen dryck. Så formades idén om en svensk whisky och resten är historia. Men ändå inte. Mackmyra har under snart två decennier revolutionerat whiskyvärlden med nytänkande. Med allt från framställningsprocesser till lagringstekniker har man skakat om den annars ortodoxa whiskyindustrin. Grundstenarna i framgångsreceptet Mackmyra är naturliga svenska tillgångar, som ett av världens renaste vatten och svenska korn med dess säregna sötma. 

  Den guidade visningen startar i Skybaren. Där väntar en vacker utsikt över Valboåsen och en historisk exposé över hur verksamheten började. Sedan vandrar vi ned genom gravitationsdestilleriet där världens grönaste whisky framställs. Hos Mackmyra har ingenjörskap och upptäckarlust av whisky förenats för att göra Sverige till en nation att räkna med i whiskyvärlden. Efter turen blir det ett besök i röken och i det väldoftande skogslagret där kunder lagrar sina personligt beställda 30-litersfat. Där får man även en inblick i hantverket bakom framställningen av whisky. 

  Laddade med ny kunskap sätter gruppen sig sedan ner för att smaka på de olika versionerna av Mackmyra Whisky som framställts genom åren. Sex sorter avhandlas och smaklökarna kommer avslöja hur storsäljare och experimentella brygder kan skilja sig åt. Med eventuell rök i smaken avnjuts som avslutning en 3-rättersmeny i Whiskybyns egen Bar & Bistro.

  Fredagar på Mackmyra
  - Välkomststänkare 
  - Visning av destilleri
  - Provning av Mackmyra Whisky
  - 3-rättersmiddag
  Under de perioder Mackmyras personal arbetar i två skift ges även möjlihet att träffa någon i produktionen och ställa frågor. 

  Lördagar på Mackmyra
  - Välkomststänkare
  - Visning av destilleri
  - Provning av Mackmyra Whisky
  - 3-rättersmiddag 

   

  Senast lägsta pris under de senaste 30 dagarna: 747kr (rabatten var då -25%).

  Prisgaranti

  Mer information

  • Viktigt

   Åldersgräns 18 år. Observera att det tillkommer en avgift om 200 kr per person som måste betalas på plats pga marknadsföring av alkohol. För bokning av din upplevelse: Whiskydag på Mackmyra består av en specialpaketerad upplevelse som enbart kan bokas genom Live it. Logga in med ditt värdebevis på Mitt Live it och boka via vår onlinebokning alternativt kontakta Live its kundtjänst på 08-120 182 00 för bokning.

  • Utrustning

   Stabila skor - undvik högklackat. 

  • Väder

   Ta med paraply vid regn då vissa delar av guidningen sker utomhus. 

  • Tillgänglighet

   Utvalda fredagar och lördagar året runt med uppehåll under julen. 

  • Tidsåtgång

   Ca sex timmar. 

  • Deltagare

   Upplevelsen gäller för en person och utförs tillsammans med andra i grupp. 

  • Annan information

   Tips inför resan: flera avgångar per dag går från Stockholms Centralstation till Gävle. Se aktuella transporttips vid bokning. Uppmärksamma att det är två olika upplägg på fredagar och lördagar. Välj upplägg vid bokningstillfället. Observera att det tillkommer en avgift om 200 kr per person som måste betalas på plats pga marknadsföring av alkohol.

  Leverans & gåva

  Du kan välja mellan att få värdebeviset levererat digitalt eller fysiskt.

  Köper du vår fysiska Live it-box kan du köpa till presentinslagning där hälsningskort med egen hälsning ingår.

  • Levereras inom 2-4 vardagar i Sverige
  • 1 års giltighet
  • 1 års fri bytesrätt
  Passar till

  Liknande kategorier