RIB-safari

4.7 / 215 röster
1 095 kr
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev RIB-safari
  • Halvdagsupplevelse med RIB-båtar
  • Hastigheter på över 50 knop!
  • Vana guider som alla är erfarna skeppare
  • Central startplats

RIB-safari - RIB charter i skärgården

RIB-safari

4.7 / 215 röster
1 095 kr

Få upplevelser är lika koncentrerat intrycksfulla som denna höghastighetstur genom natursköna områden och storslagna vyer! En härlig upplevelse för såväl landkrabbor som sjöfolk!

Inline - RIB-safari

Upplev RIB-safari

  • Halvdagsupplevelse med RIB-båtar
  • Hastigheter på över 50 knop!
  • Vana guider som alla är erfarna skeppare
  • Central startplats

Upplevelsen RIB-safari - Charter i RIBbåt

 

Stockholm - Sälsafari

Från centrala Stockholm bjuds det på en fartfylld sälsafari genom Stockholms inner-, mellan- och ytterskärgård följt av njutning av det fantastiska landskapet runt Angö och Storö. Med största sannolikhet hittas både säl och havsörn. Kombinationen av hög fart, djurliv och skärgårdens natur gör detta till ett minne för livet!
Gruppen går i land för en fikapaus innan det är dags att i visslande fart åka tillbaka till avgångskajen i Stockholm.

Göteborg - Sälsafari

Turen startar i centrala Göteborg, går förbi Älvsborgs fästning och söderut förbi kända platser som Styrsö, Donsö och Brännö brygga. Innan ankomst till Vinga görs ett uppehåll för att titta på sälar i det yttre havsbandet. Sälen trivs bra i dessa vatten och chanserna att se säl är mycket stora. En riktigt spännande och naturskön upplevelse!
På Vinga görs ett strandhugg på ca en timme, tid finns då att bekanta sig med ön, ta en fika eller besöka Taubemuséet. Efter Vinga går färden åter mot Göteborg och platsen där ni började turen.

Malmö - Safaritur

Malmöturen utgår från Limhamn och börjar med en fartfylld tur på öppet hav ner förbi Öresundsbron och Sveriges största vindkraftverk. Färden går sedan vidare västerut mot danska farvatten.
Utanför Köpenhamn ligger det spektakulära Flakfortet. Där görs ett strandhugg under en timme vilket ger gott om tid att titta på fästningen. Efter stoppet fortsätter färden västerut mot Middelgrundsfortet utanför Köpenhamn. Därefter vänder er befälhavare österut igen där Turning Torso tornar upp sig på vägen in mot centrala Malmö. Fika finns att köpa på Flakfortet för de som vill.

Mer om upplevelsen

Bekväma kläder efter väder. Lån av overall, flytväst och övrig nödvändig utrustning ingår.

Denna aktivitet är inte väderkänslig. Rutten kan dock variera något beroende på aktuell väderlek.

April - oktober
Kan variera mellan orterna och beroende av väder. Flest turer sker under sommarmånaderna.

3 - 4 timmar (inkl. fikapaus).

För en person, i grupp med andra. Båtarna tar 10-12 passagerare.

Inför utförandet

Minimiålder är 12 år i Stockholm, 10 år i Göteborg och Malmö. Målsmans tillstånd krävs för minderåriga på samtliga orter. Personer med rygg- och nackrelaterade skador samt gravida kan ej åka då kroppen stundtals utsätts för starka påfrestningar.

Kundrecensioner

Dåligt: d va 25 grader varmt och vi var tvungna ha en varm överall på oss under båtturen. Väl framme på vinga var kiosken stängd, vi kunde inte köpa ngt att dricka. Med RIB safari som vi köpte ville vi nog ha lite mer av se på säl och sånt.

Mikael, Augusti 2019
Utfördes i: Göteborg

Deltog på Rib-båts-safari i Göteborg. Mycket bra upplägg och hade en fantastisk upplevelse. Arrangörerna var säkra och kunniga på både på sitt uppdrag och bjöd på guidning både under färden och på utflyktsmålet Vinga. Detta kommer jag absolut att rekommendera till mina vänner.

Liliane, Augusti 2019
Utfördes i: Göteborg

Skärgårdsturen i suverän farkost med fantastisk manöverförmåga. Kunnig och trevlig personal.

Leif, Augusti 2019
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser