ribbåt
RIB Stockholms skärgård
Exklusivhos Live it

RIB Stockholms skärgård

4.6/ 61 röster
 • Det bästa av Stockholms skärgård
 • Möt sälarna i deras naturliga miljö
 • Strandhugg med fika på någon av öarna
 • Toppfart på hela 60 knop
 • Upplevelsen är klimatkompenserad
1 745 SEK
1 745 SEK
Stockholm

  Se så mycket som möjligt av Stockholms skärgård under en dag. Några av skärgårdens mest erfarna guider tar med er på en fartfylld tur till sälarna i ytterskärgården och visar sina smultronställen. Det här är det absolut roligaste sättet att uppleva Stockholms skärgård!

  Stockholms skärgård är en världsunik plats med över 30 000 öar och helt klart en upplevelse i sig självt. Få platser erbjuder en så varierad naturupplevelse, från pittoreska skärgårdsöar, mysiga holmar och badvikar till den karga, nästan vildmarkslika ytterskärgården där himmel och hav möts i en oändlig horisont.  Den här upplevelsen är framtagen för de som vill uppleva så mycket som möjligt av skärgården. RIB-båt är dessutom det absolut roligaste, fartfyllda och mest tidseffektiva sättet.

  Turen börjar på en av skärgårdens första öar - Kastellholmen, mitt i Stockholm city. I lugnt tempo glider båtarna genom de centrala delarna av Stockholm och utåt skärgården och den unika miljön som bara denna stad kan erbjuda. Ni har personlig guide som berättar om de sevärdheter ni passerar. Att se huvudstaden från vattnet är en fantastisk upplevelse för såväl turist som urstockholmare. 
  När ni passerat Djurgården är det fri fart och inga båtar är snabbare än dessa RIB-båtar. Pirret i magen under accelerationen är svårslaget och känslan kan nästan liknas med att flyga fram över vattnet. Det är helt enkelt barnsligt roligt att åka båt i dessa hastigheter.
  Turen går förbi skärgårdsmetropolen Vaxholm och vidare ut i mellanskärgården för att sedan pausa i ytterskärgården vid kobbarna där sälarna håller till. Att se sälarna i deras naturliga miljö är ett magiskt och storslaget möte.
  Efter mötet med sälarna tar de erfarna skepparna er med till något av sina smultronställen där ni går i land och serveras fika på klipporna. Med vågorna och naturen som kuliss vågar vi lova en fika utöver det vanliga.

  Varmt välkommen ombord för en av de mest intrycksfulla upplevelserna i Stockholms skärgård!

  Båtinformation

  RIB-båtar är byggda för att klara kraftig sjögång, den lätta vikten ger en otrolig fartprestanda. Samtliga RIB-båtar i flottan har passagerarplatserna framför förarhytten vilket ger maximal fartupplevelse för passagerarna.

  Båtar: Tornado High Performance RIB
  Motor: 600hk (2x300hk)
  Toppfart: 60 knop (111km/h)

  Prisgaranti

  Mer information

  • Viktigt

   Ingen åldersgräns men minimumlängd 140cm. Målsmans tillstånd krävs för minderåriga. Personer med rygg- och nackrelaterade skador samt gravida bör ej åka då kroppen stundtals kan komma att utsättas för starka påfrestningar.

  • Utrustning

   Bekväma kläder efter väder. Flytvästar,  allvädersoveraller (skalställ sommartid), goggles, mössa och handskar tillhandahålls på plats. Efter upplevelsen får man behålla mössan.

  • Väder

   Denna aktivitet är inte väderkänslig. Vänligen uppmärksamma att rutten kan komma att ändras efter rådande väderlek.

  • Tillgänglighet

   Utvalda datum April - oktober.Flest turer sker under sommarmånaderna.

  • Tidsåtgång

   Ca 4 timmar

  • Deltagare

   Gäller för en person, i grupp med andra. Båtarna har plats för 12 passagerare.

  • Annan information

   Upplevelsen utförs av Öppet Hav som är marknadsledande inom RIB-turer i Stockholm. Samtliga upplevelser genom Öppet Hav är 100% klimatkompenserade.

  Leverans & gåva

  Du kan välja mellan att få värdebeviset levererat digitalt eller fysiskt.

  Köper du vår fysiska Live it-box kan du köpa till presentinslagning där hälsningskort med egen hälsning ingår.

  • Levereras inom 2-4 vardagar i Sverige
  • 1 års giltighet
  • 1 års fri bytesrätt
  Passar till

  Liknande kategorier