Exklusivt hos Live it

RIB Stockholms skärgård

4.7 / 33 röster
1 745 kr
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev RIB Stockholms skärgård
  • Det bästa av Stockholms skärgård
  • Möt sälarna i deras naturliga miljö
  • Strandhugg med fika på någon av öarna
  • Toppfart på hela 60 knop
  • Upplevelsen är klimatkompenserad

RIB Stockholms skärgård

RIB Stockholms skärgård

4.7 / 33 röster
1 745 kr

Se så mycket som möjligt av Stockholms skärgård under en dag. Några av skärgårdens mest erfarna guider tar med er på en fartfylld tur till sälarna i ytterskärgården och visar sina smultronställen. Det här är det absolut roligaste sättet att uppleva Stockholms skärgård!

RIB Stockholms skärgård

Upplev RIB Stockholms skärgård

  • Det bästa av Stockholms skärgård
  • Möt sälarna i deras naturliga miljö
  • Strandhugg med fika på någon av öarna
  • Toppfart på hela 60 knop
  • Upplevelsen är klimatkompenserad

Sälsafari i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är en världsunik plats med över 30 000 öar och helt klart en upplevelse i sig självt. Få platser erbjuder en så varierad naturupplevelse, från pittoreska skärgårdsöar, mysiga holmar och badvikar till den karga, nästan vildmarkslika ytterskärgården där himmel och hav möts i en oändlig horisont.  Den här upplevelsen är framtagen för de som vill uppleva så mycket som möjligt av skärgården. RIB-båt är dessutom det absolut roligaste, fartfyllda och mest tidseffektiva sättet.

Turen börjar på en av skärgårdens första öar - Kastellholmen, mitt i Stockholm city. I lugnt tempo glider båtarna genom de centrala delarna av Stockholm och utåt skärgården och den unika miljön som bara denna stad kan erbjuda. Ni har personlig guide som berättar om de sevärdheter ni passerar. Att se huvudstaden från vattnet är en fantastisk upplevelse för såväl turist som urstockholmare. 
När ni passerat Djurgården är det fri fart och inga båtar är snabbare än dessa RIB-båtar. Pirret i magen under accelerationen är svårslaget och känslan kan nästan liknas med att flyga fram över vattnet. Det är helt enkelt barnsligt roligt att åka båt i dessa hastigheter.
Turen går förbi skärgårdsmetropolen Vaxholm och vidare ut i mellanskärgården för att sedan pausa i ytterskärgården vid kobbarna där sälarna håller till. Att se sälarna i deras naturliga miljö är ett magiskt och storslaget möte.
Efter mötet med sälarna tar de erfarna skepparna er med till något av sina smultronställen där ni går i land och serveras fika på klipporna. Med vågorna och naturen som kuliss vågar vi lova en fika utöver det vanliga.

Varmt välkommen ombord för en av de mest intrycksfulla upplevelserna i Stockholms skärgård!

Båtinformation

RIB-båtar är byggda för att klara kraftig sjögång, den lätta vikten ger en otrolig fartprestanda. Samtliga RIB-båtar i flottan har passagerarplatserna framför förarhytten vilket ger maximal fartupplevelse för passagerarna.

Båtar: Tornado High Performance RIB
Motor: 600hk (2x300hk)
Toppfart: 60 knop (111km/h)

Mer om upplevelsen

Bekväma kläder efter väder. Flytvästar,  allvädersoveraller (skalställ sommartid), goggles, mössa och handskar tillhandahålls på plats. Efter upplevelsen får man behålla mössan.

Denna aktivitet är inte väderkänslig. Vänligen uppmärksamma att rutten kan komma att ändras efter rådande väderlek.

Utvalda datum April - oktober.
Flest turer sker under sommarmånaderna.

Ca 4 timmar

Gäller för en person, i grupp med andra. Båtarna har plats för 12 passagerare.

Upplevelsen utförs av Öppet Hav som är marknadsledande inom RIB-turer i Stockholm. Samtliga upplevelser genom Öppet Hav är 100% klimatkompenserade.

Inför utförandet

Ingen åldersgräns men minimumlängd 140cm. Målsmans tillstånd krävs för minderåriga. Personer med rygg- och nackrelaterade skador samt gravida bör ej åka då kroppen stundtals kan komma att utsättas för starka påfrestningar.

Kundrecensioner

Att åka ribbåt var spännande och fartfyllt! Både jag och min partner tyckte att det var superroligt, speciellt att sitta längst fram, trots att det regnade ibland och att vi ej såg några sälar. Jag skulle absolut rekommendera andra att prova åka ribbåt, då det var ett riktigt äventyr!

Nikki, Augusti 2022
Utfördes i: Stockholm

En helt otroligt bra upplevelse att åka Ribbbåt med trevliga båtförare och häftiga naturupplevelser. Ett minus att vi inte såg några Sälar på Sälsafari men de kan ju inte företaget rå över.Mycket nöjd trots regnigt väder.

Yvonne, Augusti 2022
Utfördes i: Stockholm

Mycket bra guider, väldigt rolig upplevelse, bra information inför upplevelsen.

Sara, Augusti 2022
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser