Endast hos Live it
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Bubbelprovning
  • Prova olika mousserande viner från olika delar av världen
  • Fem olika sorter
  • Hitta nya favoriter
  • Inga förkunskaper krävs

Bubbelprovning

Välkommen till en bubblig provning där vi provar mousserande viner från olika delar runt om i världen. Vi möter cava, prosecco mfl. Vad är skillnaden och vilken tycker du bäst om?

Inline - Bubbelprovning

Upplev Bubbelprovning

  • Prova olika mousserande viner från olika delar av världen
  • Fem olika sorter
  • Hitta nya favoriter
  • Inga förkunskaper krävs

Upplevelsen Bubbelprovning

Prosecco, Cava och Champagne, aldrig förr har svenskarna druckit så mycket bubbel och så många olika typer av bubblor. Under den här provningen möter vi bubbel från de stora vinländerna. Givetvis avslutar vi provningen med att prova äkta Champagne. Vi provar, smakar och doftar oss fram.

Här är bubblet vi provar: 

Italien
Prosecco görs främst på druvan glera och produceras i nordöstra Italien några mil norr om Venedig i regionen Veneto varifrån det kända amaronevinet härstammar.

Spanien
Cava är vitt- eller rosé mousserande vin. Cava är till volym räknat världens mest exporterande mousserande vin. Det tillverkas precis som champagne med en andra jäsning. Ordet cava härstammar från katalanskan och betyder källargrotta.

Tyskland
Sekt- avser en tysk eller österrikisk variant av mousserande vin. Tyskland är det land som konsumerar mest mousserande vin per capita i världen.

Sydafrika (Gäller ej i Malmö)
Méthode Cap Classique eller MCC som vinet kallas lokalt är ett mousserande vin från vindistriktet runt Kapstaden. Sen 1992 har det producerats mousserande vin under benämningen Méthode Cap Classique.

Frankrike (Gäller endast i Malmö)
Pet nat är en förkortning av pétillant naturel, som det kallas i hemlandet Frankrike. Det är helt enkelt viner med bubblor, men utan samma hårda tryck som i en champagne. Metoden att tillverka ett pet-nat vin kallas ancestrale där sista delan av jäsning sker på försluten flaska. 

Frankrike
Champagne- vi avslutar med champagne. Distriktet Champagne har den hårdaste vinlagstiftningen i hela vinvärlden. Lägg till tufft klimat och lång och svår framställningsprocess så blir resultatet ljuvliga, koncentrerade och smakrika mousserande viner med lite högre prislapp. Men visst är det värt det!!

PS. Vet du om att vi också har Champagneprovning och Champagneprovning 2.0? Perfekt present till bubbelälskaren! 

Mer om upplevelsen

Utvalda datum augusti - maj.

Ca 1,5 - 2 timmar.

För en person, upplevelsen sker i grupp.

Bubbelprovningen är vegansk.

Inför utförandet

Det är rekommenderat att inte dricka alkohol före, det trubbar av sinnena. Undvik starka parfymer på provningen. Åldersgräns 18 år.

Kundrecensioner

Proffsig bubbelprovning. Mycket bra! Det enda jag önskar är att baren hade varit öppen efteråt så man kunde köpa ett eller två glas till av det man smakat.

Pernilla, Februari 2020
Utfördes i: Stockholm

Vi var på vinprovning och det var bra, bra viner och bra information. Dock hade vi kanske i ett sällskap på två personer inte velat sitta emellan två andra par. Och vi hade önskat korta pauser så att vi fick möjlighet att prata med varandra om smakerna på vinet vi precis fick! Mysig resturang med bra stämning! I övrigt var upplevelsen väldig trevlig!

Fanny, Februari 2020
Utfördes i: Stockholm

Det var en rolig upplevelse och lagom mycket folk på upplevelsen

Linda, Februari 2020
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser

Ost- & vinprovning
Stockholm, Göteborg, Malmö, Falun, Gävle, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Uppsala, Västerås, Växjö, Örebro
Stockholm, Göteborg, Malmö, Falun, Gävle, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Uppsala, Västerås, Växjö, Örebro
Champagneprovning
Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Karlstad, Luleå, Uppsala, Västerås, Örebro
Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Karlstad, Luleå, Uppsala, Västerås, Örebro