bubbelprovning
bubbelprovning stockholm
Exklusivhos Live it

Bubbelprovning för två

4.5/ 427 röster
 • Prova olika mousserande viner från olika delar av världen
 • Fem olika sorter
 • Hitta nya favoriter
 • Inga förkunskaper krävs
990 SEK
990 SEK
Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Karlstad, Gävle, Uppsala, Västerås, Örebro

  Välkommen till en bubblig provning där vi provar mousserande viner från olika delar runt om i världen. Vi möter cava, prosecco mfl. Vad är skillnaden och vilken tycker du bäst om?

  Prosecco, Cava och Champagne, aldrig förr har svenskarna sippat så mycket bubbel och så många olika typer av bubblor. Under den här provningen möter vi bubbel från de stora vinländerna. Givetvis avslutar vi provningen med att prova äkta Champagne. Vi provar, smakar och doftar oss fram.

  Här är bubblet vi provar: 

  Italien
  Prosecco görs främst på druvan glera och produceras i nordöstra Italien några mil norr om Venedig i regionen Veneto varifrån det kända amaronevinet härstammar.

  Spanien
  Cava är vitt- eller rosé mousserande vin. Cava är till volym räknat världens mest exporterande mousserande vin. Det tillverkas precis som champagne med en andra jäsning. Ordet cava härstammar från katalanskan och betyder källargrotta.

  Tyskland
  Sekt- avser en tysk eller österrikisk variant av mousserande vin. Tyskland är det land som konsumerar mest mousserande vin per capita i världen.

  Sydafrika (Gäller ej i Malmö)
  Méthode Cap Classique eller MCC som vinet kallas lokalt är ett mousserande vin från vindistriktet runt Kapstaden. Sen 1992 har det producerats mousserande vin under benämningen Méthode Cap Classique.

  Frankrike (Gäller endast i Malmö)
  Pet nat är en förkortning av pétillant naturel, som det kallas i hemlandet Frankrike. Det är helt enkelt viner med bubblor, men utan samma hårda tryck som i en champagne. Metoden att tillverka ett pet-nat vin kallas ancestrale där sista delen av vinets jäsning sker på försluten flaska. 

  Frankrike
  Champagne- vi avslutar med champagne. Distriktet Champagne har den hårdaste vinlagstiftningen i hela vinvärlden. Lägg till tufft klimat och lång och svår framställningsprocess så blir resultatet ljuvliga, koncentrerade och smakrika mousserande viner med lite högre prislapp. Men visst är det värt det!!

  PS. Vet du om att vi också har Champagneprovning för två och Champagneprovning 2.0 för två? Perfekt present till bubbelälskarna! 

  Prisgaranti

  Mer information

  • Viktigt

   Det är rekommenderat att inte dricka alkohol före, det trubbar av sinnena. Undvik starka parfymer på provningen. Åldersgräns 18 år.

  • Tillgänglighet

   Utvalda datum augusti - maj.

  • Tidsåtgång

   Ca 1,5 - 2 timmar.

  • Deltagare

   För två personer, upplevelsen sker i grupp.

  • Annan information

   Bubbelprovningen är vegansk.

  Leverans & gåva

  Du kan välja mellan att få värdebeviset levererat digitalt eller fysiskt.

  Köper du vår fysiska Live it-box kan du köpa till presentinslagning där hälsningskort med egen hälsning ingår.

  • Levereras inom 2-4 vardagar i Sverige
  • 1 års giltighet
  • 1 års fri bytesrätt
  Passar till

  Liknande kategorier