Fallskärmshopp

4.8 / 286 röster
2 995 kr
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Fallskärmshopp
  • Alla fallskärmsinstruktörer utbildas av Svenska Fallskärmsförbundet
  • I frifallet är hastigheten upp mot 200 km/h
  • Landningen är som att ta ett steg ner från en stol
  • Själva hoppet är en underbar upplevelse som du sent kommer att glömma
Stockholm, Borlänge, Gotland, Gävle, Sundsvall, Uppsala

Fallskärmshoppning - Hoppa fallskärm

Fallskärmshopp

4.8 / 286 röster
2 995 kr

Prova en sport som endast kräver lite jäklar anamma men som kommer att förändra ditt liv! Att göra ett fallskärmshopp och uppleva ett fritt fall är något som många pratar om. Bara ett fåtal tar steget fullt ut och provar. Du kommer inte att bli besviken!

Stockholm, Borlänge, Gotland, Gävle, Sundsvall, Uppsala
Inline - Fallskärmshopp

Upplev Fallskärmshopp

  • Alla fallskärmsinstruktörer utbildas av Svenska Fallskärmsförbundet
  • I frifallet är hastigheten upp mot 200 km/h
  • Landningen är som att ta ett steg ner från en stol
  • Själva hoppet är en underbar upplevelse som du sent kommer att glömma

Upplevelsen Hoppa fallskärm

Fallskärmshoppningen börjar med ca 20 minuters genomgång på marken och sen är det dags att sätta sig i planet. Under flygturen upp till uthoppshöjd repeterar ni uthoppsteknik och njuter av utsikten, sen är det dags att kasta sig ut i det fria! Efter några sekunder närmar sig hastigheten 200 km/h, det fria fallet tar ca 45 sekunder och därefter tar den stora vingfallskärmen er ner för en mjuk landning framför kamraterna. Skärmfärden tar ca 5 minuter och du får prova att styra skärmen om du vill. På vägen hem har du både ett diplom och en oförglömlig upplevelse i bagaget.

Är det farligt att hoppa fallskärm?
Det är väldigt ovanligt med allvarligare olyckor inom tandemhoppning. Instruktörerna är mycket erfarna fallskärmshoppare. För att få verka som tandempilot i Sverige måste man ha klarat av Svenska Fallskärmsförbundets mycket krävande tandeminstruktörsutbildning.

Mer om upplevelsen

Lån av utrustning är för fallskärmshoppning inkluderad. Om det är kallt så bör du ta med dig ett varmare plagg, underställ eller liknande.

För fallskärmshoppning måste man se marken från planet därför ställs hoppningen in vid heltäckande moln, regn eller vind över 10m/s. Det är därför bra om man ringer och kontrollerar vädret någon/några timmar innan. Vid dåligt väder sker ombokning till annat datum.

Stockholm: (Uppsala,Gävle): Gryttjom maj - september.
Borlänge: April - september 
Gotland: Varje dag vecka 30 och 32 vid vackert väder.
Sundsvall: Juni - september.

Att göra ett tandemhopp brukar normalt ta en och en halv timme inklusive förberedelser och eftersnack. Även om tandemhopp alltid är prioriterade så händer det tyvärr att det blir förseningar pga väder och trängsel i luftrummet. Skall ni vidare så bör ni därför tänka på att tandemhoppet kan ta längre tid än beräknat.

Upplevelsen är för en person.

Annan information
Åskådare är välkomna att se när du lyfter och landar.

 

Inför utförandet

Minimilängd 140 cm och maxvikt 100 kg. Förutom de begränsningarna bör du vara frisk och är du under 18 år behövs målsmans underskrift samt att du är minst 14 år. Nykterhet är självklart ett krav!

Är jag försäkrad?
Ja, förutom genom Live its personförsäkring även via den försäkring som Svenska Fallskärmsförbundet tecknat. Det är en likadan försäkring som samtliga Sveriges fallskärmshoppare är försäkrade med.

Kundrecensioner

Vi ska hoppa fallskärm. Åker upp till fallskärms-stället och väl där ser jag att jag fått ett sms om inställd hoppning pga av ev för mycket moln. Går till receptionen och känner mig lite nere. Då säger tjejerna att - det är klart att ni ska få hoppa och dom är väldigt serviceminded. Även dom andra som har hand om hoppningen är helt otroligt omhändertagande, lugnande och peppande. Vi är mer än 100 % nöjda med vår upplevelse och kommer återkomma. Jag ger ofta presentkort från Live it till folk som fyller år, så uppskattat.

Heléne, Maj 2019
Utfördes i: Stockholm

Det va häftigt på alla sätt, men det är meckigt att boka, man måste först välja aktivitet, sen kan man hitta datum och plats

Johan, Maj 2019
Utfördes i: Stockholm

Jag hoppade fallskärm i Borlänge och det var helt otroligt. Instruktörerna och han jag hoppade med var fantastisk, även han som intervjuade o filmade. En riktigt rolig o minnesvärd upplevelse !

Johlina, Oktober 2018
Utfördes i: Borlänge

Rekommenderade upplevelser