Exklusivt hos Live it
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Supercar Trackday
  • Teoretisk genomgång
  • Körtips från professionella instruktörer
  • Tre varv på motorbana
  • Urval av några av världens häftigaste sportbilar
Härnösand (MittSverigebanan), Karlskoga (Gelleråsen), Linköping (Mantorp)

Supercar Trackday

Provkör en av världens främsta supersportbilar på racingbana. Välj mellan att köra Ferrari 488 GTB eller Lamborghini Huracan. Ta plats bakom ratten och upplev kraften, accelerationen och de vrålande motorerna.

Härnösand (MittSverigebanan), Karlskoga (Gelleråsen), Linköping (Mantorp)
Supercar Trackday

Upplev Supercar Trackday

  • Teoretisk genomgång
  • Körtips från professionella instruktörer
  • Tre varv på motorbana
  • Urval av några av världens häftigaste sportbilar

Bankörning i supersportbil

Att trycka på gasen i en riktig supersportbil på bana är en svårslagen känsla - motorn vrålar och g-krafterna under de imponerande accelerationerna sprider sig i kroppen. Man får uppleva den fantastiska väghållningen i kurvorna och släppa loss de urstarka motorerna på raksträckorna.

I depån väntar några av världens främsta supersportbilar. För att få ut så mycket som möjligt av körningen inleds upplevelsen med en gemensam teoridel följt av genomgång av bilen och körteknik. Med den nyvunna kunskapen tar man plats bakom ratten och ger sig ut med vald bil. En professionell instruktör visar linjeval, bromspunkter och ger nyttiga tips vilket höjer både självförtroendet och upplevelsen.

Välkommen till motorbanan och en riktig racingupplevelse!

Mantorp Park - baninfo
En av Sveriges mest kända motorbanor. Upplevelsen sker på den 1868 meter långa delen av banan som kallas Parisslingan. En körupplevelse med svepande kurvor, teknisk chikan och raksträckor med stor fartpotenial. 

Gelleråsen - baninfo
Karlskoga Motorstadion, som är banans egentliga namn, är den äldsta banan i Sverige och värd för de största motorsporttävlingarna. På banans 2350 meter väntar en maximal körupplevelse med svepande kurvor, hårnålar och en lång raksträcka.

MittSverigebanan - baninfo
Även kallad Midlandabanan, en av Norrlands bästa och roligaste banor. Byggd på en sluttning med en nivåskillnad på hela 27 meter. Den 1980 meter långa banan innehåller även några utmanande svängar. 

Bilinformation 
Observera att bilparken uppdateras kontinuerligt, dock med likvärdiga bilar. Bil väljs i samband med bokning, bilar att välja mellan:

Ferrari 488 GTB 
V8 på 670hk 
Toppfart: ca 330 km/h 
Acceleration: 0-100 km/h - 3,0 sekunder, 0-200km/h - 8,3 sekunder

Lamborghini Huracan EVO
V10 på 640hk 
Toppfart: 325 km/h 
Acceleration: 0-100 km/h - 2,9 sekunder

Mer om upplevelsen

Skor utan höga klackar.

Vänligen uppmärksamma att upplevelsen är väderberoende och kan ställas in med kort varsel.

Upplevelsen är tillgänglig på utvalda datum från maj till september.

Ca 60 minuter totalt inklusive teori, instruktioner och genomgång.

För en person. Upplevelsen sker i grupp med andra förare. Åskådare är välkomna att följa upplevelsen från de publikplatser som finns vid sidan av banan.

Vill du provköra flera bilar eller köra tillsammans med en vän så går det bra att köpa flera värdebevis och boka in samma tid. Val av bil görs vid bokning.

Inför utförandet

EU-Körkort och nykterhet är krav, tillfälliga körkortsintyg är ej giltiga för körning. Bilen kan köras i automatläge. Val av bil sker i samband med bokning.

Försäkring 
Eventuell skada orsakad av vårdslös körning belastar arrangörens självrisk och betalas vid skada av kunden. Maximal självrisk är 50 000 kr. 

Kundrecensioner

Det som var bra: var killen som åkte med när man körde han var kanon, med hans hjälp så fick man ut det maximala av upplevelsen. Det som var mindre bra: var att det är bara 3 varv, 5 varv har gjort så mycket mer.

Ulf, September 2021
Utfördes i: Karlskoga

Körde Ferrari på Gelleråsen. Fantastiskt häftig upplevelse. Kunde vara bättre skyltat var man skulle gå när jag parkerat bilen. Fick fråga mig fram. Mycket trevliga och kunniga instruktörer. Gör gärna om detta igen.

Lennart, September 2021
Utfördes i: Karlskoga

Underbar känsla att få köra denna skönhet några varv på Gelleråsen och lätt att få mersmak. Mycket trevliga och bra instruktörer.

Torbjörn, September 2021
Utfördes i: Karlskoga

Rekommenderade upplevelser

Bubbelprovning
Exklusivt hos Live it
Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Jönköping, Karlstad
Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Jönköping, Karlstad