Exklusivt hos Live it
14 dagars
öppet köp
1 års
bytesrätt
Upplev Formel 1-Simulator
  • Kör Alonsos och Buttons 2015 McLaren F1-bil
  • Känn minsta gupp i 3D-scannad-bana
  • Cockpit med reglage som i riktiga F1-bilar
  • Professionella instruktörer

Formel 1-Simulator

Världens bästa Formel 1-förare tränar i simulator inför varje Grand Prix, provkör en av världens mest avancerade simulatorer under en dag som F1-förare.

Inline - Formel 1-Simulator

Upplev Formel 1-Simulator

  • Kör Alonsos och Buttons 2015 McLaren F1-bil
  • Känn minsta gupp i 3D-scannad-bana
  • Cockpit med reglage som i riktiga F1-bilar
  • Professionella instruktörer

Upplevelsen F1-simulator på Monza

Glöm arkadhallarnas bilspel, det här är en av världens mest avancerade Formel 1-simulatorer där alla detaljer är som verklighetens F1-bilar. Världens bästa förare tränar i simulatorer inför varje GP-tävling och nu finns möjligheten att göra detsamma. Det här är upplevelsen för den motorintresserade som vill känna hur det känns att köra Formel 1-bil.

Denna racingupplevelse börjar med en utförlig teoretisk genomgång, körningen sker sedan i ett längre körpass om ca 30 minuter där instruktörerna ger löpande feedback för att förbättra körningen och varvtiderna. Efter avslutad körning erhålls certifikat på genomförd körning.

Simulatorn

En av världens mest avancerade Formel 1-simulatorer. Den rör sig efter körningen vilket gör att man som förare känner av allt på banan. Skärmen är 5 meter bred och i 170-grader runt bilen vilket ger fartkänsla och en otrolig realism i körningen. I cockpit är alla reglage som i de riktiga tävlingsbilarna. Alx Danielsson, tävlingsförare för Renault och F1-testförare, säger så här om simulatorn: "Den bästa simulatorn jag kört någonsin, så nära riktig F1 man kan komma!"

Bilen

Stig ned i cockpiten på McLaren MP4-30, bilen som kördes av Jenson Button och Fernando Alonso i Formel 1 2015. Simulatorn är framtagen i nära samarbete med McLaren vilket gör att cockpit inte bara ser ut som den riktiga bilen - den känns precis som på riktigt också! 

Banan

Körningen sker på klassiska Monzabanan i Italien, Ferraris hemmabana och den snabbaste på hela tävlingskalendern. Hela banans yta är 3D-scannad vilket gör den till en exakt replika av Monza, varje litet gupp i banan känns. Upplev de kända kurvorna Lesmo, de tighta chikanerna Ascari och tryck full gas ut ur Parabolica. F1-förarna gör varvet på 1:20 - 1:25 - vilket ger snitthastigheter på runt 250 km/h.

Tag plats bakom ratten och var Formel 1 förare för en dag!

Mer om upplevelsen

Bekväma kläder och skor med tunn sula.

Upplevelsen sker inomhus och är inte väderberoende.

Utvalda datum året runt.

Total varaktighet ca 45 minuter varav ca 30 minuter aktiv körning.

Upplevelsen gäller för en person, det kan finnas andra förare på plats samtidigt. Åskådare är välkomna att följa upplevelsen från sidan.

Simulatorn är så verklighetstrogen att om man har problem med åksjuka rekommenderar vi att man tar en åksjuketablett innan upplevelsen.

Inför utförandet

Maxlängd 200 cm, maxvikt 100 kg.

Kundrecensioner

Jag hade inte så höga förväntningar men det var väldigt roligt och jag kan rekommendera det andra. Trevlig personal på plats som hjälpte till med att instruera mm.

Tommy, November 2021
Utfördes i: Stockholm

Detta var jättekul! Vi tyckte det var mycket verklighetstroget.

Michelle, November 2021
Utfördes i: Stockholm

Mycket bra instruktioner inför och på plats. Proffsig utrustning.

Linus, November 2021
Utfördes i: Stockholm

Rekommenderade upplevelser